Sidor

17.9.17

Salamajärvi!

What a weekend!


Jag önskar att helgen skulle fortsätta, utan packning på ryggen. Min packning vägde 20kg. Det gjorde att ryggen blev lite trött och det kändes lite tufft.

Konstigt att rinko väger lika fast man gör en weekend-hike som en hel veckas. Jag hade tält som vägde över 3 kg, sovsäck, liggunderlag och 3 liter vatten. Inte så mycket mat och kläder, men det blev ändå tungt.

Vi startade lördagmorgon kl 8:30 från Bennäs. Undrade i mitt sinne hur detta skulle gå när jag inte mådde så bra. Försökte vila lite medan vi körde till Perho.

Vi kom fram runt 10 och drack en kaffe vid start-station, med en god varm bulle och planerade dagen. Vi skulle gå 8 km första dagen och 10 km följande. Det lät lätt som en plätt, men ikväll när vi kom i mål räckte det riktigt bra.

Terrängen var olika. Riktigt stenig på vissa ställen och det fanns en hel del spångar. Det var ganska halt så man fick gå och spänna sig.


Men underbar natur. Önskar att alla fick uppleva dethär!
Vi tog matpaus runt 12 och vi åt den lunch som Malin hade tillrett. En god tomatlinssoppa som jag måste få recept på. Den var riktigt god! Till dethär åt vi piroger med äggsmör.Vi vandrade lite till och stannade ibland och begrundade naturen och gick igenom en hel del om välmående. Denna vandring var ju trots allt en hälsovandring.
Vi kom fram till vår tältplats pch slog upp vårt fina stora family-tält.
Efter detta hade vi en liten samling.Malin, dottern och jag var ett team. Vilket betyder att vi sov i samma tält och vi hade vårt eget matkök.
Till middag var det min maträtt vi åt. Det blev en blandning av rotfrukter med maletkött. Till efterrätt hade vi chokladmousse.

Vid dethär laget var dendär febriga känslan försvunnen. Jag tänkte att det var alla bär jag ätit som gjorde mig frisk. Kråkbär, blåbär och förvånade mig själv och blev mogen att äta lingon. Nu är jag vuxen på riktigt!

Efter middagen samlades vi i brasans sken och vi satt där tills det blev mörkt. Jag har aldrig tidigare sovit ute i mörker så det var nog spännande med tanke på att jag är mörkrädd. Jag fick sova i mitten.Tänkte att jag skulle sova bra ändå, men det blev aldrig så. Jag låg vaken hela natten. Men jag vilade ju ialllafall så jag kände mig inte så trött ändå idag.

Vi åt gröt med blåbär till morgonmål. Och när vi imorse packat ihop allt, fortsatte vi vandra.
Jag kände mig helt okej men packningen kändes inte alls lättare fast man åt lite ibland.

Till lunch åt vi den wok jag gjort med kyckling och Malin hade med nudlar till det. Sen blandade vi i kokosmjölk och va gott det blev!

Fastän det är så underbart att vara i naturen, var det skönt när vi äntligen kom fram. Nu när jag är hemma och har badat bastu kan jag känna av samma känsla o halsen. Den är torr och bränner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar