Sidor

25.4.24

Tom Kha Gai Soup

Den medicin jag tog i förrgår gjorde inte mycket. Jag sov int ändå. Kanske jag slumrade till något, men jag tror jag var vaken mestadels. Men jag ville inte stiga upp. För jag kände mig verkligen trött. Jag tror att klockan var över 10 när jag åt "overnight oats". Så det är negativt om medicinen gör morgonen mer tröttsam. Det behöver jag inte. Det börjar nog vara rekord nu hur dåligt jag sover. Det har inte hänt tidigare att det suttit i såhär länge.
Älsklingen har något virus i kroppen. Han har haft nackspärr och har känt sig lite febrig. Men är på bättringsvägen. 

Efter frukosten vilade jag igen. Dammsög lite ytligt, bara för att göra något som inte var stillasittande, åt lunch och vilade igen. Och for till gymmet vid halvfyra. Tränade försiktigt. Vill inte ge mig själv något allvarligt. Jag hör ju läkarens ord ringa i mina öron. Att jag måste vara extra försiktig med en pappa som dog i hjärtinfarkt vid 54 år och min mamma som haft blodpropp i benet två gånger. Så tills jag blir bättre, måste jag ta det lugnare.

Pappa var ju inte överviktig,  drack inte, rökte inte. Han dog på jobbet vid UPM, när han jobbade övertid. Det var en av de helger, när de hade stagnation och han var montör. 

Alla hans kärl som går till hjärtat var stockade. Om jag förstått det rätt. Och det pratades om att även om hjälpen kommit fram i tid, kan det ha varit svårt att rädda honom. Det sista han gjorde i sitt liv var att han tog de många trapporna upp, (jag kallar det tornet, eftersom det var ganska högt upp) när hissen var sönder. Hans jobbarkompis väntade på honom på marknivå, tills pappa skulle ringa att han kommit upp. Men han ringde aldrig....

...mammas propp i benet, kommer jag ihåg att hon fick på en bilresa till Sverige 2016, då hon var. Jag kommer inte ihåg om det var första gången. Det känns konstigt att tänka tillbaka på det.  Att hon befann sig på sjukhus i Sverige och att jag inte åkte dit. 

Väldigt hungrig när jag kom hem. Till middag gjorde vi Tom Kha Gai Soup. 
 

                                                              tom-kha-gai-soup-


Vi satte även nudlar i. Jamen så gott!!



Idag torsdag. Har inte sovit så bra ännu. Men åt en ordentlig tallrik med gröt när jag kom hem från laboratoriet. Imorgon får jag säkert svaren på det. Var på lunch till stan, Kabulistan, med en gode vän till oss. Resten av dagen har gått åt till att älsklingen kollat vad som hänt med tvättmaskinen. Det var inte värmebatteriet eller vad det nu heter, så vi får nog köpa ny. Nu ska vi inte krångla till det mer. Min man börjar få känningar av ryggskott. Den är hemsk, så jag hoppas det går över före det blir värre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar