30.1.08

30 januari

Sitter här så mätt igen...jag och syrran har just ätit en panini....barnen åt mannagrynsgröt, de älskar gröt!:-D
Dagen har gått bra, vi har igen fått mycket gjort, började 6 imorse, fortsatte med Grandezza och det känns bra nu för vi ligger inte efter.
Imorgon kommer det att bli övertid eftersom vi ska städa en båt då som ska till båtmässa.
Äldsta flickan var hemma från skolan idag eftersom hon hade huvudvärk...hade kanske lite feber oxå, hoppas hon mår bättre imorgon.
Nej, nu blir det nog att dra täcket över sig....

29.1.08

29 januari

Mätt igen, blev lite godis idag igen...:-(:-(:-(

Men:-D kalorierna rasar nog iallafall på jobbet, idag har vi jobbat så BRA och vi har hunnit med såå mycket!
Vi började 6 i morse, och det kommer vi att göra även imorgon. Så jag vilade när jag kom hem, eller före det var jag på utv.samtal till förskolan. Troligtvis kommer det att bli så att vi låter 6-åringen gå 1 år till i förskolan, eftersom han har lite svårt att ta åt sig när lärarna berättar vad han ska göra...så när han väl ska komma igång med nåt, så vet han inte vad ska göras. Men är iallafall stolt över att själva inlärningen har gått bra, han satsar hårt på det, så jag vet att han skulle klara läxorna. När jag jämför med de 2 som är äldre, har han lärt sig allting tidigare än de.
Det är klart, att det på ett sätt tar emot att ha honom ett år till i förskolan, men man kan ju inte alltid tänka på vad man själv vill, barnets bästa kommer först!

Nu ikväll var jag igen till stan, men denna gång handla jag mat....ikväll blir det att åka i säng tidigt, men först blir det iallafall en dusch...

28.1.08

28 januari

Va ede för dag idag...är det månda verkligen....känns inte som månda....konstigt....
Uääää, skulle kunna spy nu just....har igen ätit alltför mycket.....jag MÅSTE verkligen SKÄRPA mig!!!
Efter kvällsmat åt jag en glass, och några vitchokladblitar till kaffet och nu är jag så mätt så jag äcklas!
Klockan är ren så mycket eftersom jag var tvungen att åka till apoteket direkt efter jobbet.
Minstingen har fått feber, så imorgon tänkte jag börja 6 och sluta 13, ids inte nu igen ta sjukledigt. Min man börjar 14 så jag hinner hem förrän han far till sitt jobb. Det är ett evigt pusslande med tider...på torsdag fick jag honom att byta skift eftersom jag ska jobba övertid, då ska vi städa en båt som skall till en båmässa...i Helsingfors hålls den visst....
På jobbet idag har det gått bra, inte speciellt tungt ida....
Nu ska jag lägga mig en stund och vila tillsammans med de andra som tittar på Disney....

26.1.08

26 januari

Lördagkväll och satte mig ner för att titta på olika mikrovågsugnar, eftersom våran håller på och ger upp. Denna vecka på jobbet har vi jobbat så duktigt. Dagarna har gått fort eftersom vi hela tiden har haft jobb. Vi jobbar nu ett "team" på Grandessa-båten, så att det ska gå snabbt...men mera fart kommer det att bli sen när man får en viss rutin.

Idag har vi varit till "kokkola" och shoppat, nya skidor, en dammsugare och annat smått och gott.
Imorgonkväll ska vi på ett kalas, så det ska bli roligt!

23.1.08

23 Januari

Känns som jag skulle ha blivit överkörd av nånting...somnade när jag bara tänkte vila en stund och det gjorde minstingen oxå, blev väckt av min man när han ringde, och jag trodde det var morgon, klockan visade 18:47 och på nåt sätt trodde jag då att klockan var strax före sju på morgonen, och jag blev i panik, trodde jag försovit mig, så jag flög ju upp yrvaken....:-/

Iallafall så har denna vecka gått så fort, vi har haft mycket att göra på jobbet, just nu så håller vi oss enbart till lamineringen av Grandezza-båten. Det är ganska bra när man hela tiden har nåt att göra även om det blir tungt ibland.
Som vi jobbar nu, så gör vi en båt/vecka, men snart ska vi klara av 3 båtar på 2 veckor. Nytt folk dyker upp hela tiden, idag är det 2 nya ansikten igen på lamineringen. Sen har vi några praktikanter oxå som går i nian...var jag oxå sådär liiiiten när jag gick i nian....?!?:-) Minns iallafall att då kände man sig gammal.

Ikväll när jag kom hem från jobbet, hade det hänt nån olycka på Gertruds-bron. Det var ambulanser, brandbilar och polisbilar, bron var avstängd så vi tog en annan väg. Jag hoppas verkligen att ingen har skadats värrigare. Halt minsann har det varit idag och de senaste dagarna.

Borde gå och dricka en kopp kaffe nu så jag blir lite piggare....

17.1.08

17 januari

Lugn dag idaa, lite irritation i luften har det varit på jobbet....det har kommi in mera folk och det känns lite råddigt förrän alla vet var man ska vara....och mera folk kommer det kanske ännu....stressigt sägs det bli...i februari ska det tillverkas 6 båtar, i mars ska det bli 7 stycken, alltså Finnmasterbåtar eller grandezza...nu just finns det inte en chans att det skulle gå, vi är alltför lite folk.
Vi slutade en timme tidigare eftersom man sprutmålade nu och imorgon blir att börja då om igen. Kommer att bli en jobbig dag.

Satt just och tittade på you tube, på en väääldigt sorgsen, men underbar sång...Kellie Pickler, I Wonder, den hon sjöng på countrygalan.....jag har sett den några gånger nu och mina ögon tåras varje gång...undrar om det är hennes son som visas i slutet av filmen oxå...som oxå fäller tårar, fast han e så liten...

Nej, nu ska ja dra i säng...börjar tidigare imorgon...:-/

16.1.08

16 Januari

Nu e ja trött....steg ju opp tidigare idaa eftersom jag var med min 8-åring till tandläkarn idaa(alltså jag for hem tidigare från jobbet)....han har jättesvårt att ligga i tandläkarstolen eftersom han får kväljningar så fort läkaren kollar tänderna längre bak, och han är livrädd för dessa kväljningar, och han har alltid avskytt ljud när nån spyr, då springer iväg och håller för öronen.
Så även fast han verkar vara en tuffing hemma, så blir han som en liten baby i tandläkarstolen:-/ Värre är det ju nu när han har ett hål i en tand som ska fixas, så tandläkaren sa att han kommer att behöva ha en mask att andas i över näsan, för det gör att ångan lugnar ner och bedövar bort kväljningarna.
På jobbet har det gått bra idag....vi har hela tiden haft nåt att göra och de gånger går dan fort.
Nu ska ja lägga mig ner och bara vila en stund...
(förrestern hann jag in på rea idaa och köpte 2 billiga tröjar till meeej...)

15.1.08




Kanske den båt vi nu göra kommer att se ut som nån av dessa....

15 Januari

Pust vilken daá.....första gången vi laminerar en modul till en Finnmaster, större än den vi gjorde förut.
Svettig, irriterad och stressad har jag varit idag....och det är nästan så att jag skäms ibland när det kommer nån ilsken ramsa ur mej....men man kan ju inte alltid vara lugn och sansad, det är väl ingen heller?
Blev idag (på skoj) :-D uppmanad att vara "chef" över de andra sålänge vi gör modulen...hehe...det kändes rätt så bra att bli kallad "chef":-D
Så egentligen borde jag ta tillfället i akt :-P och låta andra jobba och sitta på en stol i en kostym och titta på:-D haha :-D
Nåjaa det är tur iallafall att det finns mat och kaffepauser på ett jobb, för då man får sätta sig ner och vila en stund, då känns det så mycket bättre sen när man ska återgå till laminerigen, iallafall dar som denna.
Ska försöka se om jag hittar en bild av båten vi tillverkar just nu...vet inte hur många vi ska göra, men det kommer att göras flera...
Ikväll har jag tagit det lungt, känns att det är längesen jag har riktigt kopplat av.
Imorgon börjar jag kl 6, ska med min pojke till tandläkaren, så hoppas det går bra då.
Nu ska jag ta mig en njutbar kaffekopp...

13.1.08

13 Januari

Vilodagen...jag tror den är till för kvinnorna, så att de ska förstå att nu kan man ta det lungt:-D
Men hursomhelst har jag INTE gjort det idag. Jag hade städat så bra i torsdags, och jag var nöjd med det, men min man hade ringt och fått tid till inflyttningsgranskning, så imorgon måndag kommer nån hit. Så då blev jag ännu ivrigare att visa upp att huset är faktiskt ren och fin ännu:-/ så jag städada alla hyllor och skåp...man vet ju aldrig....:-)
Nåjaa inte är de väl sååå noga, men det var roligt att få det gjort, så nu är hela huset faktiskt riktigt städat:-)
Imorgon ska jag som vanligt till jobbet, fåse om hartsen har kommit så att vi kommer igång med nånting....minns nu mesamma att det är en hytt vi ska laga, som inte alls är rolig, den är så hemsk att göra!!
Mina barn har haft fnatt idag....och nu får jag dra iväg för nu startar en fight igen...

12.1.08

12 Januari

Idag har vi haft det ganska lungt....vi var ute på promenad ikväll och tog en kaffe hos mamma....igårkväll var vi oxå ute och byggde snögubbar, snölyktor m.m
Vädret är varmare så snön håller på och smälter bort...
Just nu vill ja ha gooodis!! Men jag vet inte om jag borde.....igår snaskade jag ju på det!

10.1.08

10 januari

Jobbar som vanligt igen..7-15.30, vi skiftade endast 2 dar....
Men idag har jag varit hemma p.g.a att min 6-åring fick feber igår. Så idag har jag varit full av energi, jag började morgonen med att städa ut julen, sen tvättade jag alla fönster inne och ute, och sen dammsög jag hela huset, torkade golvet, torkade damm och bytte gardiner, städade wc:na. Jag var riktigt noga idag med städningen så det tog hela dan.
Imorgon är jag oxå ledig. De andra på lamineringen är oxå lediga imorgon eftersom harts är slut och det finns inget att göra förrän det kommer.
Så på måndag först ska jag till jobbet.
Nu har vi ätit grillmat, det var så gott, men nu är jag så mätt att jag äcklas!!
Snart är det sovdags för barnen....

7.1.08

7 januari

Jag har kontaktat dagmamman, morristanten, eftistanten och kommunala dagvårdsledaren för att ändra om hela systemet med mina 2 pojkar som har behövt dagvård och eftersom jag skulle nu skifta så ändrades deras tider. Och allting skulle ha varit till det bästa för pojkarna eftersom jag skulle ha varit hemma mera.
REDAN först dan skifandet börjar får jag höra att det kanske inte blir alls att vi ska skifta! :-(
Jag blev paff! Här har jag ordnat allt så bra, och så ska jag ordna allting tillbaka. GRRRR!!!
Tror folk att de kan bara huxflux kasta fram ett system som berör allas familjesitutation och sen lika snabbt ändra om allting tillbaka!!

7 januari

Vaknade klockan 8, barnen börjar skolan igen efter jullovet. Efter att ha fått iväg dem till skolan så tog jag minstingen och åkte till "Kokkola"...:-D
Riktigt njöt av att kunna fara och shoppa en vardag sådär, som sagt, börjar jobba klockan 16 ida.
Vi var riktigt och festade på Hesburger. Men jag tyckte det inte var så gott som det brukar.
Nåjaa nu ska jag göra nåt vettigt, städa...

6.1.08

6 januari

Då var det söndag då. Imorgon börjar jag jobba klockan 16.00 så det kommer att vara så annorlunda! Konstigt och säkert tomt! Eftersom vi kommer att vara typ 3 pinnar på jobbet.

Jag har fått nåt konstigt....jag har vaknat ibland på nätterna när händerna varit domnade, men har skakat av mig domningen....jag har tyckt att det varit konstigt med domningar så ofta. Men nu igår när jag vaknade så fortsatte domnandet i handen, mest i högra. Läste på internet om nåt som skulle passa in, att nån nerv kanske är i kläm....i handen, men att det oxå kan komma från nacken. Än idag känner jag att handen är lite bortdomnad. Just nu är det kliandet som är värst, det kliar så fruktansvärt i händerna. Ibland under fötterna oxå. Och jag tror att mina händer är svullna. Jag är inte gravid, så det har inget med det att göra!
Kanske jag håller på och blir gammal när alla dessa krämpor kommer smygande:-(:-(:-(

3.1.08

3 januari

Nu har det blivit kyligt...hmm...först när det är mörkt och regnigt och varmt väder, så gnäller man om att man vill ha snö, när väl snön kommer, blir det kallt, gnäller man för att det är för kallt.....
Nyhet på jobbet idag, som har fått oss att gå och grubbla hela dan, min jobbarkompis och jag ska åtskiljas p.g.a skiftesjobb. Tråkigt!
Men det kanske inte är för allt för länge vi ska jobba skiftesjobb.
Det ena skiftet är 06-14, vilket är ju ganska vanligt, men sen det andra är 16-24, vilket kommer att kännas ganska konstigt.
Det måste gå snabbare att tillverka Finnmaster-båtarna, därför behövs nu 2 skift.
Vi har delats upp 3 i var skift.
För barnen kommer dethär att vara mycket bättre, eftersom de knappt behöver dagvård alls, men min man och jag kommer bara att träffas helgar.....kan man säga...

2.1.08

2 januari

GOTT NYTT ÅR TILL ALLA!
Jobbade några timmar på nyårsafton....men...
Om ni ända visste hur tråkiga vi har varit de senaste veckorna....nyårsaftonen blev inte heller riktigt lyckad, eftersom vi inte kom på nåt roligt att göra, så vi nästan klättrade på väggarna. Vi tog en snabb sväng till "macken" i Kokkola, sen hem igen....fyy, hur tråkig man kan va!!

Nyårsdagen hade vi svärföräldrarna på besök, de kom för att fira mig....

Åså idag började allvaret igen, tillbaka till jobbet. Men det var roligt ändå, för då hade man ju nånting att göra. Pojkarna hämtade in flera luckor m.m till en Flipper-båt, så det kommer vi att händerna fulla med. Plus att vi däremellan gör en till däckskrans till en större båt.
Det känns som att man är utvilad och har energi igen att jobba och det är ju positivt!
Ikväll har jag fått en liten hårklippning, tog så lite att det knappt syns....