10.5.24

Pistachios

Idag är sista dagen jag är sjukledig. På måndag åker jag tillbaka till jobbet, men ska jobba 7-11, vilket känns konstigt. Den tiden jobbar jag åtminstone en månad. 

Vi halvtolv cyklade jag till stan. Det var andra tillfället att prata med psykologen. Det gick helt bra. Hon påminde mig om att lära mig säga nej när det blir för mycket. 

Efter en timmes samtal cyklade jag till butiken. Köpte ingredienser. Imorgon ska vi ha morsdagskaffe här eftersom söndagen redan är fullbokad. Ser verkligen fram emot att träffa alla. 

Jag har följt Camilla Hamid och kollat på hennes recept. Så nu har jag bakat i flera timmar.
Jag har precis diskat bort det sista. I mitt huvud tänkte jag, när jag diskade, på vilken rolig reel det sko vara, att just när man tror man har diskat klart och så tittar bakom sig för att se om man verkligen diskat allt, och där ligger flera byttor, degspade, med mera, som man ännu har kvar att diska. 

Jag tror så många sko känna igen sig. För det händer mig hela tiden. Det kommer så mycket disk när man bakar och när man tror man är klar finns det ännu mer kvar. 

Här är kakorna jag bakade idag. Förutom dessa bakade jag även den bekanta Pinocchio-tårtan, som jag bakat så många gånger tidigare, och använde persikor i den, som så många gånger tidigare.






Imorgon ska jag laga denna paj,
men kommer använda lax istället.