28.6.12

När inser man....

....att man faktiskt ska på semester!! Sista dagen imorgon och sen är jag ledig fyra veckor. Denhär veckan har gått fort. I måndags fyllde min äldsta 15 år! Hon hade kalas på kvällen för kompisarna, så det var bara att dra iväg för hemma var det förbjudet att vara. Kom hem efter tio och hon gav mig irriterade blickar. Vi borde ha kommit hem vid midnatt! :) Tisdag blev det tandläkartid tolv på dan med 10-åringen. Råttfällan han har i gommen har hjälpt. Så den tandställningen behöver han förhoppningsvist inte ha länge. Barnen var hos mormor och när jag hämtade dem efter jobbet hade hon lagat mat. Åt med god aptit:) Senare på kvällen var kag bjuden till Pavis på middag så bortskämd och mätt blev man. Det var ett bord fyllt med folk från olika nationer. Från olika delar av Usa, spanjorer, en kanadensare, en engelsman....som alla jobbar på samma båt nu just. God mat. Beställde lax med ristikkoperunat. Onsdagkväll hade vi filmkväll. Såg på Sherlock Holmes. Först tyckte jag filmen lät tråkig, men den var superbra så den ska ni se! Idag är äldsta dottern i Tammerfors. Hon och hennes kompisar åkte med tåg dit. Så de har irrat runt på Särkänniemi. Kommer hem nångång ikväll. Nån semesterresa blir det nog för pojkarna oxå. I Juli ska vi spendera några dagar i Kivitippu, en familjesemester som ordnas varje år från Folkhälsan och alla har pratat så gott om den semesterresan så jag slog ett slag för saken, och vips var vi med. På jobbet är det folktomt. Många semestrar redan. Svalorna finns det gott om iaf. De har fått ungar nu, så nån semester har de inte! Ut och in från boet hela tiden i jakt på mat. Nu tror jag, att jag somnar....Zzzzz....Nu är det typ en månad kvar tills...ångest!!

25.6.12

Midsommar

Jag har alltid tänkt att midsommar är mitten av sommaren vilket retat mig i åratal!:) Nu har jag lärt mig att midsommar egentligen betyder början på sommaren, så det känns bättre:) Midsommarblommor har jag inte plockat och som nån sa, skulle man sova med blommor under kudden skulle det nog krypa fästingar och andra kryp in i öronen när man sov. Har tagit mitt första dopp i helgen, på Börsskär, i saltvatten, och aldrig i livet kunde jag ha trott att det skulle vara så kallt! Nästa gång jag simmar blir det i sötvatten och det kommer att märkas minsann! Det är ju säkert 5 grader varmare:) Fredagkväll körde vi till Kauhava, sista gången man såg den uppvisningen där eftersom det stängs ner. Harmt! Vi såg Haloo Helsinki uppträda med låtar man hört. Jag fick höra Erika låten jag diggat. Hemma blev det grillning. Det blev en lugn och fin midsommarafton. Midsommardagen var vi bjudna till en sommarstuga och det lever man länge på. Solen sken, underbar härlig sommarvärme. Bastubad med droppar av midsommardoft östes på bastukaminen, dvs björkdoft:) Och simmandet som var så uppfriskande. Vid midnatt åkte vi hemåt och underbart att köra hemåt i den ljusa sommarnatten. Nu är det redan måndag och kan inte sova:) Är inne på sista veckan före semestern! Min dotter blir 15 år idag!!:)

17.6.12

Så var den helgen över!

Nu har jag laddat ner en app till min telefon så att jag kan skriva via det! Fåse hur dethär blir:) Vi har gjort en hel del. Fredagkväll satt jag mest hemma och saknade min kapten som var ut på seglats. Yonna kom förbi och vi satt och solade med en halvkall cider. Cyklade iväg på en snabb visit till en god vän på småtimmarna och satt och diskuterade livet en stund. Tack Karin! Lördagmorgon drog jag minstingarna med till stan för lite handlande. Vi satt på Fredrika och smuttade på glass och kaffe när solen plötsligt tittade fram. Så vi åkte då hem ganska hastigt och jag satte bikinin på och jag njöt av värmen. Pojkarna var mer intresserad av att tugga i sig chokladmurona:) Molnen började visa sig och jag hann få tillräckligt med sol. Vi satte oss på cyklarna och hamnade till Gamla Hamn. Där pågick Popkalaset! Skulle nog ha kunnat vara där med pojkarna, men tji att jag betalar över 50e för det! Myggor fanns det gott om, de får man gratis! Vi stannade till för var det finns några träningsredskap och pojkarna hängde och klättrade, gjorde magövningar osv. Den som verkligen hade behövt det satt och tittade på. På hemvägen ringde min bf och de var då vid Mässkär. Hämtade honom i stan närmare åtta på kvällen, fick reda på att de vunnit seglatsen:) och han var säkert trött, men han undrade vad jag ville göra. Jag hade inte några större önskemål, men vi hyrde en film som heter Paul:) Söndag åkte vi till Kokkola och fick inte tag på det vi behövde. Senare på kvällen träffade vi på en kusin jag inte träffat förut som bor i Arizona i Usa. Beth heter hon, och har skrivit med henne via facebook, men fick nu träffa henne på riktigt. Imorgonkväll ska vi träffas och göra lite shopping. Endast fyra arbetsdagar denna vecka:D

14.6.12

....jaa, jag gillar min arbetsplats! Baltic Yachts!

Åså Spiderman 3 på tv ikväll. Tredje kvällen i rad som kidsen sitter och tittar på Spiderman. 

På jobbet har det gått bra denna vecka.
Idag åker 72:an iväg, Stig:) heter den segelbåten. Och Daniel, som har så härlig humor är tillbaks från pappaledigheten, så nu får man fnissa åt hans skämt!:) Jag har nog de bästa arbetskamrater man kan ha! Tomi, Tommy, Henry, Aki, Daniel och Mikael är alla så snälla! Och vilket tålamod de måst ha när de int ännu har blivit irriterad på mej. Kolla gärna annars på Baltic Yachts hemsida på videon av 72:an. Sen kan ni kolla på Adam Lamberts video oxå, diggar!:)Never close your eyes! Nu ska jag försöka sova även om Adam sjunger: there is plenty of time to sleep when we die so lets just stay awake until we grow older....

12.6.12

I am sailing, I am sailing.....

Då var det tisdag, och lite närmare semestern! Vet ni! Jag gjorde mitt livs första segeltur igår och det kändes spännande och ovant! Man börjar ibland undra över allt man borde prova på, åren går ju så fort. Och jag vill lära mig nya saker! Segelbåtens innehavare ska på lördag delta i en kortare segeltävling från Tankar till Mässkär och min kapten ska även vara med och ge honom lite hjälp och några andra. Hoppas det går väl för dem! Det är ju en massa olika segel och rep här och där som ska lossas och spännas och ja, nog skulle det verkligen vara intressant att lära sig. På jobbet håller vi just nu på och gör paneler av olika slag. Och man kryper omkring på fibermattor som efteråt ger en stickig känsla och fiberdammet är inte rolig om det sätter sig i halsen. Men intressant är det och nya utmaningar varje dag. Idag har det varit det traditionella Nice run i stan, eller kanske man skriver Najs run:) I år deltog jag inte alls. Istället solade jag och mina kära systrar hos mamma och minstingarna tog sitt första dopp. Själv var jag för feg att ännu doppa mig, men snaaart! Resan vi gjorde i helgen var lugn och fin. Inte mycket shoppande, men desto mera ätande. Nu borde jag fara och sova. Spiderman ser de andra på. Mitt modem är sönder, så därför inte mycket annat än en tråkig text skrivet från min iphone. Och inga roliga bilder att le åt. Jag diggar roliga bilder. Men några tänbara ord kan jag väl sätta ned: 1. Love is giving someone the power to destroy you, but trusting them not to. 2. Love must be as much a light as it is a flame. 3. Cinderella walked on broken glass, Sleeping Beauty let a lifetime pass, Belle fell in love with the beast, Jasmine chose a poor man, Ariel spent her life on land. It's all about the smiles and the tears, Love is about facing your biggest fears.

7.6.12

Here we go Tiisi!

Jag älskar att gå hand i hand med min älskling! Jag njuter när hans ögon glittrar när han ser in i mina, jag blir knäsvag! Hans leende, mums, jag tror jag faller av hjärnstopp. Tiisi, det kommer mera!!:) Och ni som undrar varför jag börjar med dessa rader är för att Tiisi på jobbet vill läsa nåt:) Tiisi och ni andra, kan ni fatta hur skönt det känns just nu?? För nu har jag tagit helg! Som jag avundas alla dessa lärar mm som har semester redan och länge till! Själv har jag semester i Juli, men nu tog jag fredag ledig och nu ska jag bara andas lungt! Ensam hemma just nu och njuter av tystnaden! Jag älskar tystnad!! Äldsta dottern är på kalas och pojkarna ute. Förrän jag har dagbokat klart är nog ljudet tillbaka. Idag ska jag och de 2 äldsta packa lite smått. Imorgon åker vi till Åbo tillsammans med min bf:) Har bokat en billig kryssning på Viking line och nu hoppas vi då att vädret är lungt och soligt! Hjälp vad kallt det var igår! Var med och hjälpte till när några bekanta satte ut en segelbåt. Inte visste jag att en mast är så invecklad med alla dessa band och rep här och där. Annars har veckan som gått varit huller om buller. Sommarlovet märks av! Nu ska jag vila lite förrän pojkarna kommer in!

4.6.12

Idag fick jag en flashback från den tiden när jag jobbade på Korsö Marin. Vi laminerade nämligen med samma harts och samma glasfibermattor idag som då. Och dendär starka men ack så kännbara doften. Fick stå med bäss och vals i högsta hugg:) Nu har vi kletat in katterna med medel för att komma undan fästingarna som biter sig fast i dem. Tror nog dottern har plockat bort runt 50 st i år. Medlet verkar fungera så att fästingar som bitit sig fast dör och lossnar. Vi har hittat här inne fullsugna fästingar stora som ärtor. Fåse vad som händer...jag är lite orolig eftersom fästingarna tycks ändå sätta sig på dem, men biter sig inte fast, och lägger katten sig ner i soffan kryper de ifrån och väntar på ett annat byte att slå sina äckliga klor i.

3.6.12

Supernanny please!

Helgen är så gott som förbi och varje söndagkväll känns lite tråkig. Berg och dalbana har helgen varit. Flygande drake i regn och blåst. Drypande våta kläder och regndroppar blandade med tårar. Minstingarna som har grälat. Pizza i magen blandat med bullar får en att jäsa över. Discobowling med glada miner och utan slagsmål kändes bättre. Trött mamma som har fått nog av grälande pojkar och sommarlovet som knappt börjat. Tror jag ska ringa supernanny!