30.3.18

Staden Jakobstad

Det känns som att vi blivit lurade igen! Första gången var samma dag vi köpte det hus vi skulle bygga klart. Då fick vi en planering av husbyggande i vår hand som visade 50-70 tal hus som kommer att bli byggd på det fridfulla ställe vi trodde vi köpt. Vanliga hus på småsmå tomter och radhus mm mm.

Här finns det både flygekorrar och fladdermus i skogen runtomkring. Och blåbär. Allt detdär kommer snart vara väck.

Sen kom dagen när man började på. Nya vägar och rör som ska läggas mm mm mm. Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro en dag när vi kom till huset och man hade huggit ner träd på vår tomt. Dessutom så tog de träden! Det händer i Jakobstad och det borde vara olagligt!

Om det skulle vara tvärtom att man skulle ta något av staden, vet man ej vad de skulle ställa till med och vilka böter man skulle få!! 

För några dagar sen var vi bjudna på info om planerandet. I mitt sinne tänkte jag att det inte gäller riktigt oss för vi har ju egen tomt och att det gällde de nya tomterna.

Så vad har staden gjort? Helt kallt tagit 94m2 av vår tomt! För att göra vägen bredare! 

När det på andra sidan av vägen finns hur mycket skog som helst som staden äger och var man kunde istället ha gjort vägen bredare!?

Allt dethär känns sorgligt och ledsamt att vi nu faktiskt känner att vi ger upp. 

Vi flyttar från denhär staden en dag och kanske far till USA! I slutändan kan det inte löna sig för er att bete er så.

Det är ju korruption egentligen, att staden har paragrafer och lagar bakom sig, som ger dem rätt.