16.8.20

Ikea Tampere

Blev tidig väckning denna söndagmorgon. Klockan sex steg vi upp efter fem timmars sömn. Morgondagen kommer att ge sig till känna med trötthet.

Vi körde nämligen till Ikea efter frukosten. Dit kom vi fram med bilkärra strax strax efter elva.

Styrde kosan nästan direkt mot klädskåpen. Efter att älsklingen ritat upp samma på Ikeas allmänna dator, printade vi ut pappren och jakten på paketen i lagret började. Hur kul som helst att leta efter alla skåpdelar. Mindre kul förstås när man kommer till kassan.

Även badrumsspeglar köpte vi. Tittade igen på köksskåp och hjälköksskåp, så det tar vi väl nästa gång. Dessa lampor kanske oxå, gillar dessa! Taklampor behöver vi som tur inte bry oss i, eftersom vi har spotlights.




Vi kom hem runt nio ikväll och åt en sen middag med en delikat omelett han gjorde.

Varje gång vi kör till Tampere, sitter jag och säger att det är så fint, så fint. Efter Ikalis när sjön omsluter oss, det är så vackert att man borde stanna. Och idag när vi körde lite fel och hamnade på andra gator i Tampere med utsikt till Särkänniemi-sjön på vänstra sidan och en annan sjö på högra sidan och vi var högt upp, just där, i PISPALA, är något av FINLANDS VACKRASTE ställe!!

Hur i hela fridens namn höll vi oss på så fel ställe när vi övernattade i Tampere senast??