27.11.23

Hem ljuvliga hem

Det var en bra resa trots att jag inte var så 100%. Värken jag hade i nacke och rygg var inte alls rolig. Vi tog alltså halvåtta tåget till Helsingfors fredagmorgon. For direkt till hotellet. Fick rummen då redan. 

Vi for alla till stan efter att vi fått avlastning från väskorna. På fredag åt vi asiatiskt på "Leaf restaurant". Golden Lotus slår nog fortfarande alla andra asiatiska restauranger.

Någon hann shoppa lite innan vi for tillbaka till hotellet. Vi badade bastu och simmade. Gjorde "Följe-John" i poolen och vi skrattade halvt ihjäl oss. Längesen jag skrattat så mycket som under denna resa. Efter bastun satt vi alla på vårt hotellrum och hade frågesport, gåtor med mera. Och vi fortsatte skratta och ha roligt.







Lördag började vi förstås med morgonmål. Efter det for vi till Böle. Till Tripla och spenderade hela dagen där. Vi shoppade mest här.

Den goda maten jag sett fram emot att äta blev inte riktigt av. Jag vet inte riktigt var man skulle äta riktigt gott i Helsingfors. Det finns så mycket att välja på. Och det var fullbokat på Poncho Villa, som nog skulle ha varit bra. Deliberi brukar alltid ha god mat, men den var nog för långt borta. Det blev Friends and Burgers och jag vet inte hur jag beställde det. Inte min favorit alls! 


Vi fortsatte och försökte shoppa lite till, men det gick i slow motion. Vi var trötta, men man ville inte riktigt ge sig. Vi kom tillbaka till hotellet, vilade lite och for sen ner och satte oss och pratade.

På söndag hade vi tänkt fara till Naturhistoriska muséet, men shoppinglusten var ännu stark och vi hade alltför lite tid. Söndagen bara for och jag fick inget uträttat alls under dagen.

La Famiglia blev vår middag söndag, och var även en liten besvikelse. Men servitrisen kunde svenska och skämtade gott med oss.


Medan jag gnäller fortsätter jag (med en nypa sarkastisk humor). Jag gjorde en recension på Google, eftersom jag ville berätta om hotellet, Scandic Park, men det togs bort. Kanske sanningen inte tål dagsljuset. 

Hotellrummen var helt okej, men mindre än vanligt. Men det luktade kloak i rummen. Bastun och poolen som såg så perfekt ut på bilden, var smutsig och dåligt planerat. Vi var kanske tolv stycken som badade samtidigt och man rymdes inte. Bastun var gjord för tre personer. Duscharna var tre, och den ena kunde man inte använda eftersom vattnet inte rann ner och det blev översvämning. Och poolen såg sjabbig ut och även den luktade kloak. Den såg ut som att ingen brydde sig och att den inte restaurerats på 80 år. Man kunde med så enkla medel göra det mysigt. 

Spårvagnarna som jag trodde skulle vara enkla fick jag inte riktigt att stämma, tills jag insåg att Mannerhemsvägen var stängd för dem. Så det blev en del bussåk istället. Jag tror även att det sko i slutändan ha blivit billigare att köpa engångsbiljetter än dygnsbiljetter.


Så det kändes som att det var mycket som for fel. Att byta tåg i Tammerfors var inte heller det roligaste när man hade lika många shopping-kassar som Paris Hilton. Men hon för det så graciöst! Och vi....


Vi kom hem igårkväll och det var -17 grader kallt. Och imorse när jag vaknade var jag verkligen trött. 

Tacksam för en fin resa med goda rara kvinnor och flickor. ❤️😍