30.11.20

Laminin

Jag har en otroligt intressant, häpnadsväckande sak att berätta! Som jag först idag fick veta om! Människokroppen, min egen kropp! Har nåt i en cell som heter Laminin. Och om ni googlar laminin, får ni från Wikipedia fram en bild, och det står att laminin är en grund för våra celler och organ. Och dethär tycker jag är så otroligt mäktigt!! Detta laminin är ett kors!! Våra kroppars livsviktiga celler och organ ser ut som ett kors!! Det tycker jag är helt fantastiskt!! Gud är fantastisk som planterat det inom oss!!


Min cykelväg blir bara vackrare för var dag...







Ikväll blev det mannagrynsgröt till middag. På jobbet gick det bra. Jag hade en otroligt bra dag utan stress. Och dagen gick snabbt. Hela dagen såg jag fram emot att bara få fara hem och bara vara hemma och julmysa. Först måste jag bara se klart Masterchef. 

Kanske det blir sen nån pepparkaka och lite glögg...


29.11.20

Första Advent

Imorse sov vi längre än vanligt. Om vi inte har vår myslampa, som sakta kommer på, på morgonen, så blir alltid söndagar sovmorgon. Älsklingen gjorde pancakes, mums, och sen for vi till kyrkan. Där var det adventsgudstjänst. 

Jag är ledsen att jag inte har fler Pekkanen timmar att ta ut under julen. Varje år kommer samma känsla, att jag vill ha fler lediga dar i jultiden, så att jag får julfriden att komma.



28.11.20

Friends

Fredagen kom och gick, men det var en bra dag! På jobbet kunde jag andas bra, trots munskydd, och det var en bra dag, eftersom jag inte behövde stress.

På kvällen hade vi gäster och jag hann städa lite och förbereda för en myskväll efter jobbet, och även laga en god efterrätt som blir kvällens, eftersom våra gäster hade med mumsig pannacotta och hembakt bulla😍





Älsklingen gjorde en underbart god risotto igen!! Alltså han är så bra på att laga goda middagar. Till det gjorde han en sallad med spenat, tomat, mandlar som han rostade, getost och så en god vinägerblandning till❤

Nu är det lördag....fåse vad denna dag bringar.
Det är lillajul. Vi hörs sen!😘







Ikväll har vi ätit resten av risotton, och det är nog verkligen en favorit, om inte den godaste maten jag vet! 

Nästa vecka händer en hel del. Tisdag ska jag till läkare....igen! Det känns som att jag hela tiden har nånting på gång. Denna gång har jag ett oroväckande exem på min arm, som inte ser ut som nåt jag haft tidigare. Nu har jag haft det i 2 veckor. Och det försvinner inte. Det är ungefär 1cm i diameter. Det första jag förstås tänker på är hudcancer. Jag försöker inte tänka så mycket på det, men det finns i bakhuvudet hela tiden. Det som jag tänker på är, att ifall det vore nånting jag inte behöver vara orolig för, då sko det ha försvunnit redan...men, på tisdag ska jag till läkare som förhoppningsvist skickar mig vidare till en hudläkare, och sen på onsdag åker vi kanske till Ikea och köper kök.



Denhär låten har snurrat i mitt huvud hela dagen...visa webversion för att se...




26.11.20

Thanksgiving

Idag är det Thanksgiving. Har just suttit i en timme och talat med älsklingens familj i USA. Där har de ledig dag och firar med kalkon, pajer med mera. Sko vara roligt att få vara med dem där.

BÖN

Gud, det finns en slags automatisk tacksamhet i livet för allt det jag tar för givet. Tack för att jag får ta den här dagen och känna in glädjen över allt det som är så självklart för mig, men så främmande för många andra. 

Jag ber också för allt det jag funderar över, allt det som jag oroar mig för och allt det som känns mörkt och hotfullt. Tack för att du alltid finns med oss, också i den mörkaste dal. Amen. 

Hos oss blev det bara enkelt. Kycklingfilé och pasta i spenatsås. Simpelt, men gott! Jag har klätt lillajulgranen, men jag får inte känslan av att den är lika fin som den brukar. Det känns som att belysningen inte är så mysig och att jag placerat den på fel ställ...vad är det med denhär julen?? Jag som alltid ser så fram emot den, har inte så mycket känsla....int än iallafall. 

Man kan alltid dra till med underbara julsånger, så kanske det sätter igång myskänslan.

Visa webbversionen nere på sidan.






25.11.20

Mommos

Ikväll åker vi till mommos och hälsar på. Det ska bli mysigt. Hon har alltid så mysigt hemma! Om jag minns så fotar jag.

Väntar bara på att sonen ska komma hem, så att vi kan åka.

Min hyacint doftar fräscht i min näsa. Den huvudvärk jag känt hela dagen håller på att ge med sig. Begärde nackmassage av tonåringen och tror att det släppte på spänningarna.

Jobbdagen var helt okej. Inga större misstag. Cykelturen hem var blöt. Mina kläder håller tätt i alla väder, men int mina skor, så det droppar från mina strumpor. 












23.11.20

Old habits

Jobbdagen är förbi och den var bra! Det var int så stressigt idag. Men jag hade mycket att göra ändå. Det känns så bläää, för vi ska inventera en helg i mitten av December. Det är ju så mycket annat på gång strax före jul, att jag knappt står ut att veta att jag måste jobba en helg i December. Men det är smällar man får ta. 

Följer med Masterchef Australia på tv. Jag beundrar dessa kockar som är så smarta! Om man ändå sko vara lika intresserad och lika duktig på att laga mat!! Visa webversion nere på sidan för att lyssna till musik.



22.11.20

Kaplan

Denna morgon började vi med blueberry pancakes. Sen for vi till kyrkan. Den präst som vi haft under Alphan och som vigde oss blev välsignad till kaplan i vår kyrka idag. 

Gårdagens morgonhimmel 

Denna morgon


Glitter i sitt hår...

God start på söndagen...

 

20.11.20

Slänger upp fötterna!🧸

Det hände mycket på morgonen. Jag hade ändå bra fart, så jag hann med alla sex paket som sko skickas iväg. Italien, Spanien, Sverige, Frankrike, Storbritannien....det som lägger press på är att före klockan 12 ska jag ha packat in alla paket och vägt och tagit mått och bokat frakt med endera Dhl, Tnt, och ibland Schenker. 

Jag hade svårt att slappna av vid lunch. Mitt huvud gick på högvarv.

Och det tog inte länge förrän nästa utmaning. En långtradare med minst 20 pallar av varor....pust...hann bli nervös, men jag lossade dem av lastbilen och min kära kusin tog en annan truck och körde in dem i hallen. De ska måla 152:fots båten, så nånstans ifrån har de skickat allt nödvändigt till det projektet.

Sen fortsatte dagen på samma sätt som den börjat.

Cykelvägen imårse var otroligt nog, många gånger värre än igår. Snöslasket piskade i ögonen och det var motvind. Medvind var det hem iallafall. Och nu det är fredag! Veckan har gått så fort! 

Nu har jag slängt upp fötterna på soffans ryggstöd och ska stilla mitt yra huvud medan sonen hämtar mat från Virtnamgrillen🙏😍



Lyssnar till lugn musik på Jango och önskar alla en skön och lugn fredag full med mys!
From Cia with love...



 

19.11.20

Storm Liisa

 Vilken storm vi hade igen. Liisa.








På jobbet gick det bra trots att det var en full dag igen. Cyklade både till och från jobbet trots stormen. På morgonen hade jag medvind i +9 grader, hur skönt somhelst och trots att mina ytterkläder var dyblöta, var jag torr innanför. 

Vid halvfyra var vädret ganska bedrövligt, men med ytterkläder på och bra medvind kom jag hem.

Till middag blev det grönsaker och lövbiff. 


 


18.11.20

Tänk om man var i Sydney!

Älsklingen börjar vara bättre för var dag!🙏😍 Bara han tar det försiktigt och inte anstränger ryggen för mycket ska det nog bli bra!

På jobbet, pust, kändes det som att jag var överallt, samtidigt idag. Det hände mycket!

Kallt är det ute! Blåser svinkallt! Min kära syster som bor i Sydney har varmt och skönt!☀️






16.11.20

Harken

Tog bilen till jobbet idag. Har inte sovit nå mycket under de tre senaste dagarna. Och jag vet inte varför. Kanske för att det hänt så mycket. Men jag är inte trött! 

Det tog mig hela dagen att gå igenom en trälåda full med saker från Harken. Eller däremellan körde jag truck och hjälpte andra, så det tog tid. Ibland undrar jag vad ni sko tänka, om ni såg mig i vardagen komma skumpande med den större trucken med lång-gafflarna. 


Jag sko själv häpna till, om jag såg en kvinna köra truck, för det är inte så vanligt. I början skämdes jag lite, för det är ju inte så kvinnligt, men nu har jag glömt det och accepterat att dethär är jag och jag gör mitt jobb med försiktighet och med stor hjälp av andra ifall det är nåt jag inte vågar ensam. 

Ikväll gjorde jag inte så bra middag. Några kalkonfilén med klyftpotatis. Det var inte så hälsosamt. Grönsaker är nog bäst! 

Älsklingen har kommit sig upp och gå några varv idag från sovrum till kök, så det går åt rätt håll. Men han är inte tillräckligt bra än. 





15.11.20

Kärlek

Efter att ha levt i en bubbla i helgen full med kärlek, kommer vardagen emot. Helgen på Merilä och Alpha-weekend var nog underbart härlig, trots att man hade ångest. Älsklingen har tyvärr fått ryggskott. Jag är ganska säker på att han överansträngde ryggen när han använde slipmaskinen flera kvällar i rad. Så han har ju förstås verkligen ont i ryggen nu. 

På Alpha weekend får man uppleva en sån härlig kärlek från mänskor. Jag var inte beredd på att känna sån kärlek. Trots att jag växt upp i kristet hem, har jag inte förrän jag kom med i Alpha, kommit så nära Gud, och insett att jag duger som jag är. Jag har aldrig tidigare haft denhär pirrande känslan i mig att jag vill ta in så mycket mer! Jag vill ha så mycket mer! Min älskling har även känt stor förändring och det värmer mitt hjärta. Gud är god! 

Så nu gott folk. Gå med i en Alpha kurs hösten 2021. Den återkommer förhoppningsvist då. Eller börja läsa Bibeln! Det gör underverk! Men rekommenderar verkligen Alpha!❤ Där finns ingen som dömer dig, vi är alla lika! Och det är så skönt! Om du kommer som kristen eller ateist, eller som grubblaren, sökaren eller i vilken situation som helst. Så möts du av en sån enorm kärlek som kommer från Gud, via mänskor han använder. Och ingen tvingar dig till nånting, det är du själv, som bestämmer hur du vill ta stegen❤









12.11.20

Pad Thai

Ikväll gjorde jag Pad Thai. På jobbet gick det bra. Jag fick gjort mycket, men jag var så trött, igen.

Ikväll måste jag packa lite. Vi ska spendera helgen vid havet. På samma ställe som vi gifte oss. Idag spelar denhär låten i mitt huvud. 

(Visa webversion nere på sidan)





11.11.20

Behöver fler timmar

På jobbet gick det bra! Fick hjälp av de rara inredarna när jag sko få en trälåda fixad, för att skicka iväg en antik båtmotor till Holland.

Sen skulle även en stor pafflåda med en cykel, skickas till Polen idag. 

Kläder har levererats, som folk får beställa som kommer att ha jobbets logo på. En fin dunjacka blev jag intresserad av. Vi har även äntligen fått våra tyg-munskydd med företagslogon på.

Nu har jag handlat mat och snart ska jag och titta på en lägenhet med sonen och hans flickvän. Och efter det, till huset och jobba. Sen borde jag även tvätta kläder. Mitt dygn har inte tillräckligt med timmar.


 


10.11.20

Under en skön filt!

Jag är verkligen inte på bra humör nu. Jag känner inombords att jag är trött och frustrerad. Vill bara ligga hemma under täcket och kolla film, det är vad jag vill!

Men jag tror att jag klarar mig ganska bra ändå på jobbet. Mitt humör bland mänskorna på jobbet är att vara glad och hjälpsam, trots att mitt huvud är blää. Jag tänker inte förstöra någons dag, trots att jag är dyngsur. 

Ikväll kör vi med risgrynsgröt från Endivo! Ett bekymmer mindre, att inte behöva tänka på och laga mat! Hurra för mig!!😏

Jag vill vara ledig! I en månad minst! Så känns det idag! Jag känner mig gammal och trött! Vill inte jobba, vill int göra nånting annat än att ligga där under en skön filt ned en stor godispåse och en bra film! Det är vad jag vill!

Men jag drar mitt strå till stacken och gör det jag ska göra. Så nu blir det Alpha: "Hur kan jag göra det bästa med resten av mitt liv"





9.11.20

Wedding list

Dagen var full av aktivitet på jobbet. Prao eleven jag hade med mig var riktigt snäll och hjälpsam. Så det blir nog en bra vecka:)

Ikväll är vi vid huset igen och medan vi jobbar har vi på spellistan från vårt bröllop. Det går så mycket bättre och blir så mycket roligare när man jobbar till musik. 

Visa webversion för att se vad vi har på vår lista.






7.11.20

Bona såpa

Jag är helt såld på denhär serien The 100. Den är så spännande. Men om jag känner mig rätt och det finns minst 6 säsonger, så kanske jag int har tålamod att kolla allt. Och ofta ändrar det för mycket i serier som fortsätter längre. Men dottern säger att det blir bara bättre. Så fåse om jag behåller intresset.



Idag började vi jobba redan vid nio. Steg upp tidigt. Älsklingen slipar trägolvet, sprutar vatten på, och slipar igen. Och så efter det hjälptes vi åt all lägga lut på golvet. Jag har även målat väggarna i hjälpköket.