Jag bakade för några dagar sedan, en dadelkaka och det är nog den godaste dadelkaka jag ätit. Hittade konstigt nog receptet på Snellmans hemsida, trots att den inte innehåller kött.
DADELKAKA
Drömmer du om dadelkaka? Gör slag i saken. Herr Snellmans recept, varsågod!
Detta behöver du:
1 pkt dadlar (250 g)
3 dl vatten
2 dl socker
200 g smör
2 ägg
1 tsk soda
1 tsk bakpulver
3 1⁄2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka. Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Tillsätt resten av ingedienserna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.
Sen åt jag idag, på jobbet, den godaste risgrynsgröt jag nånsin ätit. Och den hade Endivo kokat. Den var så oerhört krämig och god och sedan att äta den med den goda plommonkrämen på.
Ja oj så underbart gott!
Ikväll blev det tortillas hemma. Och dadelkaka till efterrätt.