16.7.23

LaGuardia to West Palm Beach FL

Här ligger vi nu och börjar känna oss lite trötta. Klockan är åtta kvällen här, och hemma är den tre nattetid. Vi är i Florida. I Hobe Sound. Vi landade imårse vid halvtio efter att ha flugit från LaGuardia i Queens, New York. 

Igårkväll landade på JFK, men vi tog Air train från flygplatsen till Jamaica station. 


Från Jamaica station tog vi subway. Luften stod stilla därnere på subwayn. Det var kvavt, varmt och smutsigt med nån slags hopplöshet i luften. När vi steg på tåget blev lukten av marijuana väldigt påtaglig. New York är en av staterna som legaliserat marijuana. Det luktar precis som skunk. Eller som när UPM släpper ut den värsta sortens av dendär sura lukten. 

Vi steg av subwayn på Roosevelt avenue. Därifrån tog vi en buss Q33, som skumpade fram några meter i taget genom Queens dåliga gator fyllda av alla möjliga butiker som såg slitna ut. När man var trött, var det inte värst skönt. Vi promenerade de sista 15 minuterna till hotellet. Det kändes lite spännande med kvällspromenaden. Det är inte ljusa kvällar som här. 

Runt en öppen baklucka skymtades en hel del dollar sedlar som några män stod runt. Troligtvis nån slags försäljning på gång...men sen mötte man ju folk längs med gatan och även föräldrar med barn så det ingav nån slags trygghet.

Vi kom fram till vårt hotell, Hampton Inn, som var strax intill LaGuardia. Vi hann sova endast några timmar, men jag var så lycklig att jag äntligen fått sova. Vid fyra på morgonen steg vi upp. Då fick vi åka med en smooth bus transfer till flygplatsen. 

Vid sjutiden flög vi till West Palm Beach i Florida. Vi landade vid halvtio. Och vår rara Vicki hämtade oss. Vi åkte till Hobe Sound. Där var vi hade varit bara några månader innan, och tog farväl av min svärfar. 

Nu finns han inte kvar. När jag kom in genom dörren, till det vackra huset, kände jag lite ångest blandad med sorg. Han satt inte där på sin stol framför datorn. Han satt inte därute för att berätta alla roliga historier han varit med om och de var många. 

Vi började med att äta lunch. Bagels!! Så underbart goda!! Med cream cheese och lax emellan. Det är precis ett sånt bagels ställe jag borde öppna i vår stad!! För jag tycker det är otroligt ledsamt att vi inte har så goda bagels!!

Sen badade vi i poolen. Och vilade en stund innan vi for ut på seafood middag till Pirates Cove.