28.4.08

Fotbollsproffs....

..kanske min 9-åring blir, eftersom han idag ska börja i en bollklubb.
Sen om några år då han blir betald enorma pengar eftersom han är så eftersökt fotbollsspelare, får han så lov att ge oss pengar oxå, eftersom det var jag som körde honom alla dedär gångerna till hans bollklubb:-D:-D:-D

Är inloggad igen eftersom jag anmälde mig just till Sportis gym...fåse om man ryms med alls imorgon när jag hamnade på väntelistan.

På jobbet har det gått bra. Vi håller nu på och gör en Korsö-Marin modell, 810.

Nu är det minsann vår i luften....idag har det varit riktigt varmt.

27.4.08

Söndag

Igår var jag med buss till IKEA i Haparanda. Vi startade klockan sju från ABC-stationen i stan.
Resan dit tog 4 timmar, och vi stannade på ditvägen och oxå på hemvägen i Uleåborgs ABC.
Jag hade sett framemot att få shoppa på Catalog i Haparanda, men den affären fanns inte kvar:-( jag undrar vart den försvunnit...
Nå, väl framme vid Ikea, så började vi med middag. Vi åt kotlett med fransk potatis, och en jättegoood berneiesås, (skrivs kanske int sådär...) och till efterätt åt vi chokladkaka med en gräddklick på. Mätta blev vi så det satt i resten av dan....

Klockan tickade iväg alltför fort och det känns som att man inte hann kolla igenom hälften alls.
Kanske för att vi gick oxå en runda runt Ikea-affären och tittade i butikerna där. Sportaffärer, skoaaffär, var jag köpte nya skor, och nåt som var nytt för mig, var den ENORMA godisaffären....ojojoj vad barnen skulle ha trivts där. Det kändes som att gå i Vikinglines godisaffär, fast denhär var så mycket större, men de hade samma godis som vi brukar köpa där, större påsar och förpackningar med godis i. CHOKLAD i massor...
Så nu har jag ätit godis så jag mår illa....
Hur ska jag får bort kilona till sommaren så att man kan lägga bikinin på???
Vilodag idag, men jag har ändå städat, för när väl min städiver kommer går den inte att hejda. Och det är bäst att göra det då när man är ivrig eftersom det inte annars blir gjort.
Idag har jag då samlat ihop ett tjog med påsar och lådor för nu ska vinterkläderna och vinterskorna bort och vårkläderna och vårskorna in.:-)
Så har jag en hel drös med påsar som jag tänker slänga....fyy, vad man sparar onödiga kläder som inte används på flera år, men som man ändå drar fram varje årstid:-(
Imorgon måndag då måste jag nästan laga mjöd om det ska bli färdigt till "Vappen" och Första Maj. Munkar tänker jag inte ens prova på, eftersom det "sket" sig första gången jag laga dem, men kanske mormor gör i år igen samma goda munkar som hon alltid gör....
2 Maj är min man och våra barn lediga, vet inte ännu om jag ska vara ledig. Jobbar hellre eftersom jag är tvungen att vara ledig 5 Maj....

23.4.08

Onsdag

Nu har det varit flera solskensdar i rad, och visst är det underbart!
Lite kyligt varje morgon, men sen när solen väl börjar skina så känner man av den sköna värmen.
På jobbet är det just nu riktigt lungt och harmoniskt. Mam märker att det finns ingen vansinnig stress runt omkring nu när Grandezzan e borta.
På lamineringen är stämningen ganska avslappnad även om vi har jobb hela tiden, men ingen tung press trycker på.
Även om det är jobbigt att t.ex laminera en däckskrans och det värker i axlar och nacke för att man står så obekvämt, så hör man ingen irritation i luften.

Hemma är det på nåt sätt annorlunda nu när våren är här. Barnen är ute mycket mer, nu när datorn inte är igång varje dag.
Jag undrar om jag kunde kallas en "hönsmamma", är det inte då man är hela tiden är orolig vad barnen är och vad de gör?
För nu när barnen inte är inne hela tiden så kan jag inte rå för att jag är orolig. Man vet iallafall var man har dem när de är inne.
Och då slappnar man själv av.
Idag var min 10-åriga dotter ut ganska länge med 4-åringen och då kunde jag slappna av ganska bra för jag vet att hon tar bra hand om honom.
Så jag fick lite mer ordning i huset. Just nu behövs här dammsugning varje dag, det är så sandigt. (+ att jag vilade en stund):-)

I kökssoffan ligger en klähop som borde vikas......

20.4.08

Söndag

Idag har datorn fungerat:-) en stund iallafall...men nu blir det snart fel på datorn igen:-)¨

Helgen har varit ganska bra. Solsken och marknad i stan. Idag har vi varit ut och cyklat och det var riktigt trevligt, men ändå får man vara lite orolig hela tiden eftersom pojkarna vinglar av och an på cykelbanan.

17.4.08

Torsdag

Vi har tagit TIMEOUT från datorn, och jag vet inte hur ofta ja skriver i min lilla blogg nu när det blir vår osv.
Det blev TIMEOUT p.g.a att barnen senaste tiden suttit mer och mer vid datorn och inte hållit sig till reglerna. Så vi har dragit kontakten ur.:-)
Nu är de ute och då smyger jag mig hit...

På jobbet är det lugnare nu, sista grandezzan åkte ut idag....nu är det korsö-marin båtar det gäller...

Solen skiner idag...härligt!

14.4.08

Måndag

Vilken snömängd vi har fått...om jordklotet lider av global uppvärmning tror jag Norden, iallafall Finland, får en ny istid istället.....
På jobbet har det gått bra även om det smakar trä att fortfarande göra Grandezza.
Men vi får tänka positivt nu när vi gör den sista...

På jobbet har vi pratat om den...

Ledsamma nyhet man fick igår, att 10-åriga Engla inte lever. Man har hittat henne, efter att mördaren, pedofilen, talat om det för polisen.
Vem vet vad hon fick utstå? Hon var säkert rädd och led fruktansvärt....så...
..fattar inte...hur kan det finnas såna grymma mänskor på vår jord som begår såna brott???
Det finns ingen dom som räcker till för en mänska som gör nåt så grymt!!!!
Hade dethär hänt i USA, skulle det troligtvis bli elektriska stolen utan tvekan.
Hur kan mördaren leva med sig själv efter att ha gjort sånthär??
Hoppas att han verkligen får lida för sina brott i fängelset, vanliga fångar visar oxå hat mot pedofiler...

Och den stackars mamman, hur ska hon orka leva vidare efter detta?
Alla dessa tankar och funderingar som snurrar i hennes huvud, om hur rädd hennes dotter var osv...jag fattar inte hur hon ska klara sig igenom dethär, och jag tror hon behöver mycket hjälp, kanske livet ut.
Jag fattar inte hur hon ska klara det....

Mitt hat gentemot dendär mördaren kan inte beskrivas i ord!!!!
Har han rätt att leva????
Man visste att han var en våldtäktsman, hur kunde han då leva i frihet??
Och hur länge hade han suttit av domarna han fått förut då?
Någon månad eller?
Strängare straff åt sånt!!!!

13.4.08

Söndag

Idag är 9-åringen i mycket bättre skick, han har fortfarande lite ont, men vågar röra på sig mer och mer.
Dagen har varit slö, vi har legat hela familjen och slumrat hela dagen....vädret är uselt, snöar igen...var är våren?

12.4.08

Lördag

Vaknade halvåtta, av att 9-åringen ropade på mig eftersom han behövde kissa, så det var att ta fram flaskan igen som han fick kissa i. Han har tyckt att det är väldigt genant, men haft så ont att han inte kunnat röra på sig. Trodde klockan var redan halvnio så jag satte på kaffe. Insåg att klockan inte var så mycket, så ville sova igen. Men alla var redan vakna då, så det gick inte.
Ringde hvc, och fick tid för 9-åringen 11.15, även om jag inte visste hur vi skulle få honom dit, för när jag berättade för honom att vi skulle åka, kom det tårar igen, säkert rädsla oxå för att det skulle göra ont när han var tvungen att röra på sig.
Lyfte honom försiktigt i bilen och när vi kom fram bad jag honom att försöka gå, han hade fått värkmedicin, så det kändes lite bättre, så han kom på bena och gick in, om än med huvet på sné.
Han sa att det snurrade i huvet, kanske för att han legat så länge eller så är det från nacken. Kan tänka mig att man kan blir yr med nackspärr.
Som jag gissade så fick vi bara order om att fortsätta med värkmedicin.

Nu är vi hemma och han är fortfarande på benen, sa till honom att inte lägga sig ner genast eftersom han behöver röra på sig. Då blir det fortare bra!
Nu borde jag städa...

11.4.08

Freaky friday

Freaky friday, things ain't going my way
everything is gone, my life is a country song.
Freaky friday, go play on the highway
everything is wrong, what the heck is going on......


10.4.08

Torsdag

Lade mig ner efter kvällsmaten och gick igenom finska med min dotter som har finska-prov imorgon. Efteråt slumrade jag till tror jag, och nu när jag steg upp känner jag mig konstig, jag fattar inte att man börjar må så skit på nåt sätt efter att ha vilat kvällstid. Känns som att man mår lite illa, man är lite yr, mättnadeskänsla...bläää...
Sen har jag dethär med nysandet:-(:-(:-( VARJE EVIGA GÅNG jag stiger upp nyser jag, varje morgon och oxå nu när jag vilat. Jag borde ta tag i det och kolla vad det är som gör det såhär. JOBBIGT är det!
Nu måste jag snart köra iväg till vår butik eftersom min son ska ha med sig ett mellanmål till skolan imorgon. Ett evigt körande hela tiden fram och tillbaka....nu borde bastun sättas på oxå....det är svårt att hinna riktigt med nuförtiden...

På jobbet sket det sig lite, eftersom det hade kommit luft i målet på grandezza båten. Troligtvis har det kommit från att det är nåt fel på själva maskinen man använder när man sprutmålar. Den som sprutmålar ska verkligen våga och kunna sin sak, och jag beundrar den som gör det eftersom det kräver sånt mod och koncentration. Inte heller lätt att stå en timme och sprutmåla, jättejobbigt och gör garanterat ont i armen och handen, eftersom det är sånt tryck i sprutan.

Läste Aftonbladet sen jag fått i min gästbok ett inlägg att man ska tända ett ljus för Engla, som förts bort av nån. Jag blir så ARG och så IRRITERAD, FATTAR INTE att det finns sånahär hemska mänskor som tar små barn och jag vågar inte ens tänka tanken vad dehär barnen utsätts för. Hur i hela världen kan det finnas så KALLA mänskor som gör sånt?!????

Sen är det ju oxå detdär med sekten i Texas, USA. Hur kan någon säga sig höra till en församling som heter: " Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga ", där gamla gubbar och män är pedofiler....fattar inte att de VÅGAR ha det namnet i sin församling när det sker våldtäkter och incest i den, som de då tycker är acceptabelt???
Ja, om domedagen kommer nån dag så undrar jag vad Gud skulle säga till dessa gubbar?
Om det finns olika grader på synd, så måste ju detta vara en av de största synder man kan göra, peodfili i Jesu namn!!!
Jag hoppas att dessa över 400 barn som hörde till sekten kan få ett värdigt liv igen.

9.4.08

Onsdag

Jasså, då var det vinter igen:-(:-(:-(
Snön lyser vit på träden, och dendär tomten han sover....:-/
Så kunde man formulera dikten i slutet på den första versen, ni vet, midvinternattens köld är hård...
Gillar inte alls snön som kommit igen och hoppas att den smälter fort!

På jobbet har det kanske varit lite tyngre emellanåt, eftersom vår arbetsledare är sjuk, tydligen nån förkylning. Men vi klarade oss ganska bra.
En båt åkte ut genom dörren igen idag, och imorgon fortsätter vi med nästa. Nu går det så snabbt fram så det känns som att man är vid samma moment hela tiden.
Och den vi hållit på med lyftes idag ur formen. Och den ska finputsas före den åker ut genom dörren.

Nej, nu blir det ju "Rent hus" snart....ha det bra...

8.4.08

Håhåååjajaaa...!!!

..måste jag nog dra till med nuu....just hemkommen från 2 pass, första passet pump och sen bodycombat....tungt på pump och svettigt värre på bodycombat.
När man använder stång med vikter och gör typ knäböj eller tränar biceps, får man en såndär "het" känslar i hela kroppen, som irriterar vansinnigt!! Ibland känns det som att man skulle vilja skrika ut nån slags ilska när det känns jobbigt! Men ändå kämpar man och fortsätter för man blir kanske så irriterad oxå så man känner att man SKA klara sig igenom momentet.

Nu känns det som att kroppen slappnar av efter en het skön dusch!
Hungrig är jag, så ska nog äta någ nu före läggdags.

5.4.08

Lördag

Raindrops keep fallin´ on my head...

Kanske det märks att jag e tokig i musik:-D när det kommer texter från sånger hela tiden:-D

Oj vad det är ruggigt väder idag, regnar och är kyligt fast temperaturen är plusgrader.

Min man och hans brorsor m.fl har inte bra väder i Ruka, nej det blåser och snöar, ruskigt väder!

Nu ska jag göra en lasagne...

4.4.08

Finally friday

Monday, I'll be hurtin with my head in a vice
Tuesday, I'll be wonderin' if I'll ever survive
Wednesday and Thursday, I'll be slowly tunin' in
Friday, I'll be revin' up my motor again.

It's finally Friday, I'm free again
I got my motor running for a wild weekend
It's finally Friday, I'm outa' control
Forget the workin' blues and let the good times roll.

Idag gick det fort på jobbet, eftersom jag åkte hem redan elva för att hämta
9-åringen, sen var det att köra tillbaka men då istället in till stan.
Det var nämligen idag vi hade en tid för att kolla upp hans tics.
Hon ställde frågor, kollade hjärta, blodtryck, balans m.m
Men hon sa att det ser bra ut, verkade inte vara något värre.
Men iallafall tyckte hon att vi ska testa med att ha EKG en natt på honom när han sover, iallafall tror jag att det var det hon menade.
Nåt han ska ha på huvet när han sover som kollar hjärnan.
Det var för ca 1 år sen som han föll i skolan och slog i huvudet, så just därför oxå tyckte hon att vi kan kolla upp det, så att det inte finns nåt där att oroa sig för.
Jag vet inte om det alls har med fallet att göra, men eftersom ticsen blivit mer synlig än förut så...
Det kändes bra iallafall när hon sa att i 9-10 års ålder kan ticsen visa sig som mest, så det kändes bra att höra att det kan bli bättre sen.
Nu ska jag koppla av, ha en skön kväll!

3.4.08

Längesen....

...det har varit såhär tyst hemma....minstingen somnade, och jag tänker låta honom sova även om klockan är mycket....denna vecka har jag väckt honom redan kvart över sex. Men förstås har han fortsatt och sova hos dagmamman. Men ändå, en trött kille behöver få sova:-)
De andra 3 är cyklade iväg till mormor som bor i närheten och min man åkte till stan för att få tag på en frysväska att packa ner mat i, för resan till Ruka i helgen.

På jobbet har det varit mycket jobb idag, vi har varit igång hela dagen.

Nu sitter jag och tuggar i mig lite godis som min man köpte av några skolelever, toffee i alla möjliga smaker. Känns att de inte alls är bra för tänderna. Jätteskarpa, men mjuknar upp efter en tuggstund:-)

Ikväll blir det troligtvis bastu.

2.4.08

Onsdag

Idag har jag tagit en halv-pekkanendag, men det betyder inte att jag fått ta det lungt och sova ut, nej, steg upp redan sju, eftersom min son hade en tandläkartid redan klockan åtta till en tandläkare i stan som klarar bättre av barn med tandläkarskräck. Jag var nervös och orolig eftersom jag hade på känn att det inte kommer att gå bra, för han är VERKLIGEN rädd för tandläkare. Det började sådär med lite små tårar när han fick testa lustgas, för att han fick ont i magen, så det hoppade dom över. Det skulle ha hjälpt bra för att han har så känslig hals. Men tandläkaren märkte att det går nog bra utan oxå. Till min glädje så fick han tanden lappad, med bedövning. Min son frågade ynket varje gång tandläkaren tog fram ett nytt instrument: vad ska du göra med detdär...
Sen när det var klart insåg nog min son att det var inte så farligt, och när tandläkaren sa att nu är det klart släppte spänningen för min son och han sa: Yes! En suck av lättnad för att besöket var över. Nu är det en tid ännu innan han ska nästa gång, för tur att han hade enbart en tand som skulle fixas!!

Till jobbet kom jag klockan tie, och de höll på och laminerade för fulla muggar så det var att dra på sig halare och handskar och ta valsen i hand och börja.

Hemma har jag dammsugit i alla rum så nu är det lite mer städat.