30.6.23

Lite sentimentalt...

...är det inte? Att få semester! Man börjar redan nångång i Mars längta till sommaren. Tidigare har jag nog längtat mer efter semestern. Men kanske man inser när man blir äldre att semestern kommer och sen går den. Och man drömmer inte lika som förr om hur semestern ska vara.

Jag menar inte på ett negativt sätt, utan bara konstaterar. Fyra veckor är väldigt kort tid, om man väntar och väntar på att semestern ska komma. Och så går den så snabbt. Och som du väntat! Så lugnast och bäst är att ta dagarna som de kommer...

....jag verkar ha slutat iallafall med detdär att drömma om semestern som jag gjort tidigare. Jag hänger bara med i livets gång. I år har jag inte väntat så extremt på semestern. Kanske för att jag har varit så upptagen att jag inte hunnit känna in den.

Idag på jobbet var inte "Olalaa, min semester börjar" min högsta prioritet. Nej, jag svettades och kämpade för att få tömd paffpressen, ta emot alla varor som kommit, köra ut varor till båtarna⛵. Jag hann inte med så jag jobbade övertid.

Vid slutet av dagen var jag klibbig av svett, stämplade semester ut, och när jag cyklade hem insåg jag att det inte är bara i bilen på väg hem som man lätt sko somna vid ratten, utan det kändes som att man även kunde somna på cykelsadeln. Mina ögon sved av trötthet. 

Så jag tog en kalldusch när jag kom hem och allt kändes bättre. Speciellt när jag fick dra på mig ren skön sommarklänning.




Igår var det 50-års fest på jobbet. Det firades stort. Hela veckan hade Frontline Audio varit där och lagt upp enorma ställningar med mysig belysning, högtalare, förstärkare och allt vad det heter.
På jobbet hade många varit med och hjälpt till att ställa till fest.

Det var en riktig bra fest. Även om jag alltid önskar att flera skulle våga sig ut på dansgolvet, att folk sko våga slappna av och ha roligt. För mig räcker det att jag hör musik. Då blir jag lycklig. Och vill dansa! 

Jag måste till sist berätta om att ingen hade använt mitt bankkort. Och det gjorde mig väldigt glad. För jag hann bli arg och orolig. Men det är Neste som haft problem. Så jag fick förklaring från banken.

Men, nu börjar iallafall min semester. Och inatt ska jag sova gott. Och imorgon ska vi äntligen få lägga ytterpanel på bastun. 

Här är nyaste videon från jobbet:







26.6.23

Dottern blev 26år

Blommor i min vas....

 

Igår fyllde äldsta dottern 26år. Vi bjöd på den goda tårtan.





23.6.23

Sneda himmelstårtan räddas

Idag Midsommaraftonen till ära bakade jag "Himmelska jordgubbstårtan". Ni hittar dem på mina "Favoritecept" i en av kolumnerna.

Jag är verkligen ingen tårtbagare, men denhär lyckas alla med, den är så god! Jordgubbar!
Det spelar ingen roll hur den ser ut. 

Det enda som sket sig idag var att jag hade slarvigt lagt gallret snett in i ugnen, så nu lutar tårtan som tornet i Pisa. Men ingenjör älskling, pajade mig på axeln och sa att för att räta upp tårtan så skär du tårtan såhär. Så nu väntar jag på att den ska kallna....och testa.

Den blev ju hur vacker somhelst i mina ögon sett och god!!😀



Sov till 10 idag! Har inte hänt på länge. Mitt ansikte! OMG! När jag tittade mig i spegeln hade jag verkligen påsar mer än vanligt hängande under ögonen😵‍💫 Jag kan inte förklara varför. 

Om det är för att jag sov för länge? Stora påsar under ögonen. Oftast får jag så när jag hållit på med bergull. Men nu, för att jag sov för länge.
Älsklingen som är bra på att ge sarkastiskt roliga kommentarer, sa att kanske det blir så när man kallas farmor.🫠

Varje gång när jag ger en sarkastisk kommentar till honom, förstås skämtsamt som alltid, så kommer det nåt tillbaka som jag inte hade väntat mig. Så poängen går till honom varje gång🫢

På jobbet har jag fått många gratulationer. Till och med att jag är en väldigt tuff farmor😁

Ikväll fick vi äntligen träffa dem😍



Köpte dessa blommor idag....



....och här från en promenad tidigare idag.

















21.6.23

Håll i gång

Dagarna går så fort! Jag hinner inte riktigt med. Men det är roligt så länge folk är trevliga och inte det blir över mitt huvud.

Gårdagen var nästan kaotisk. Det kom pall efter pall med varor. Hyllor och stolar från AJ Tuotteet, segel från North Sails, besättningens beställningar på nödvändigheter rullar in varje dag. 

Till båtarna som nästan är klara kommer inköparnas beställningar från Wibo, Keymet, Essma, Fixafell, Onninen, Etra, Wikro, Wurth, Hartmans och många många andra företag. 

Hartmans varor kommer med Härmän kuriiri och Wurth varor kommer med Schenker. De kommer med en leverans minst en gång varje vecka. Sen kommer då någon från Hartmans och från Wurth och plockar in i hyllorna det som levereats.
 
Onninens varor kommer med Kaukokiito.
Quickline kommer med delar så gott som varje dag från Kokkola, Etra, Bang & Bonsomer med mera.

Inte att förglömma DHL som kommer med Tiainens bilar flera gånger om dagen, precis som Ahlskogs transport som levererar bland annat UPS. 

Sen kör vår egen chaufför till alla firmor i nejden, ibland flera gånger om dagen.

Men en dag kvar och sen är det Midsommar☀️ 
Om en vecka är det stora festligheter på jobbet när vi firar 50år. Ni kan säkert gissa att det redan är en hel del jobb bakom när 500 gäster samlas.

Från tredje Juli får jag semester. Jag undrar redan hur de ska klara sig där utan mig🤭







20.6.23

I denna sköna sommartid blev jag farmor☀️

Det är underbart nu. Sommaren är skön. Myggorna är oändligt många kvällstid och aggressiva, men när solen skiner☀️ så är det perfekt. Vi har varit ute hela helgen och grejade på. Tvättade cyklarna.

17 Juni! Det var en helt underbar historisk glädjens dag. Det var den dagen då jag för första gången blev farmor!! 

Min son och hans fru födde en flicka❤️ Hon har sonens haka, mammans mun...😍vilken söt tjej!





16.6.23

Mitt tält ⛺

Nu har jag fått mitt tält. Jag testade att lägga upp det redan igår och det är enkelt att göra det. Så jag är nöjd. Fick även min rinkko. Så nu får jag börja träna med den på. Den verkar vara riktigt bekväm. Nu gäller det bara att få installerat den för min rygg.



Nu är det fredagkväll. Och jag trodde inte att det var sant igår, när älsklingen frågade skämtsamt om jag visste vad det är för dag imorgon. Jag kunde inte tro det var sant!! Veckan gick så fort!!

Undersergeanten kommer hem ikväll på permission, och är hemma nu i en vecka. Det kommer han att njuta av. De soldater som var 6 månader kom civil nu. Sonen ska kämpa på ännu till December. Men han verkar vara ganska nöjd. 



13.6.23

Bikiniväder

Det händer så mycket just nu på jobbet så jag hinner inte ens sitta ner på paus. Men på något sätt går det bra ändå. Kanske för att sommaren är här och allt känns bättre.

Värmen kommer också. Dendär bikinibodyn som man tränat hårt för att få, har inte velat visa sig. Konstaterar att den finns ju nånstans därunder iallafall. Chockvågen kommer varje år med värmen....det gick inte i år heller.







11.6.23

Osprey Renn och Sydvang

Idag har jag startat min planering av vandringen i höst. Jag har nämligen bestämt mig för vilken rinkku jag ska ha. Det blir denna:


Dessutom har jag beställt detta vax att impregnera mina gamla Meindl vandringsskor med och nya sulor som hör till dessa skor som jag har:



Sen har jag tänkt mig detta tält.
Sydvang, som väger 1,8kg. Och har bra skydd mot regn.



Det är dyrt att fara på vandring....


.... ikväll har vi ätit världens godaste pizza. Made by älsklingen. 

Före detta målade jag under takstolarna före vi spikar upp plankor. 

9.6.23

Sometimes I feel like a motherless child

Den låten började plötsligt spela i mitt huvud idag. Jag kan inte minnas var jag hört den och hur längesen det är. Men det känns som att det är längesen.




Nog kan det vara skönt med fredagkväll. Vi har just ätit middag med en underbar efterrätt.
Vi åt hemgjorda hamburgare, vet inte varför folk slänger pengar på att köpa hamburgare, när man gör de godaste själv. 

Till efterrätt gjorde älsklingen en "Strawberry shortcake🍰
Helt underbart god! Degen är inte söt utan det är jordgubbarna och grädden som ger smsk till det. Dethär måste ni bara testa! Perfekt till midsommar och andra sommarkvällar....🥰

Här är receptet:



8.6.23

Liten joggingtur

Idag gjorde jag en kycklingwok med ris. I den blandade jag hoisinsås. 

På jobbet gick det bra. Det var inte så stressigt idag. Och det är nog stor skillnad på att ta bilen och cykla. Jag hade mycket mer energi dagtid och kvällstid när jag inte cyklade. Men det betyder inte att jag slutar cykla. Nej, jag cyklar så länge jag orkar. 




Nu har jag suttit här i soffan och slumrade till lite. Vädret är lite kyligt, lite blåsigt, men soligt. 
Jag har laddat mina hörlurar. Sätter dem på och ska fara på en liten joggingtur.




7.6.23

Järntråd

Jag fortsätter klåpa. Idag på jobbet höll jag på och körde fram och tillbaka med dendär grandma-trucken vi har på insidan. Den är gammal, ful, skruttig och vinglig. Men den funkar😊

Så för att komma till hyllan längst in i lagret var jag tvungen att flytta på en slang som är ca 80mm i diameter och har järntråd ini. Och när man kapar av slangen så hamnar man att använda avbitare för att få knipa av järntråden. På denhär slangen är järntråden tjockare än de vanliga vi har på slangana i lagret. Det insåg jag senare och hajade till. 

Nämligen medan jag höll på och körde och hade i brådskan bara lagt slangen åt sidan bredvid för att inte köra över den, så faller den på mina ben. Det sko int ha varit något alls eftersom den int var så tung. Det var kanske 2 meter kvar. 

Men när den föll, far järntråden genom mina jeans och gör hål i dem och rakt in i min hud. Jag kände ju precis hur den enkelt for rakt in och jag kanske inte gjorde det på bästa sättet, när jag kände den där, eftersom jag drog ut den nästan sekunden efter.  





Jag satte ett såndär förband på när plåstret var för litet. Och rengjorde det med en våtservett från vår första hjälp hylla. Det hade varit bra att veta om den for in bara några millimeter eller längre. Men det hände på en sekund. Stelkrampsvaccin har jag fått för bara 2 år sen, så jag kan känna mig lugn där. 

Till middag gjorde jag Pad Thai. Åt med god aptit och en mochi till på det. Mums!
Ikväll har jag varit trött. Somnade medan jag lyssnade på Audible till "Poverty by America", skriven av Matthew Desmond....



5.6.23

Vandring till Lappland

Måndagen kom och gick. Segelbåten som kom längs med vägen beundrades av många. Så vacker den är.



Det gick över förväntan. De kom in till hamnen egentligen före tidpunkten. 

Nu kommer dagarna när jag verkligen behöver tålamod. Det kommer vara väldigt mycket på gång. 

Men idag har jag anmält mig till en vandring som jag redan börjat se fram emot. Den kommer att vara både tung men nödvändig i höst. Jag ska och vandra till Lappland. Så nu söker jag ett litet och lätt tält som har bra recensioner. Sovsäck med mera har jag redan från Halti vandringen vi gjorde för många år sen. 

Jag vet inte om jag ska köpa nya skor eller inte. De jag har är jättebra, Meindl. Men jag vet inte om jag borde köpa några som inte är så klumpiga. Men de jag har är troligtvis vad jag behöver när man kommer ha tung packning på. Vi får se....vi kommer att vandra över 80km om jag fattat rätt. 





3.6.23

Små blessyrer

Vi har funderat hit och dit med min familj, mamma, syskonen med familj ifall vi ska åka till Kroatien. Men det är så svindyrt och vi är för sent ute, så vi måste nog planera för hösten 2024 ifall världen då ännu står. Men vi åker troligtvis damerna till Tallinn i höst/vinter istället. 

Idag är det lördag. Det är skrattretande hur många olika sår jag har på min kropp just nu. Så jag tänkte att nästa jag klåpar med är väl att bryta nåt ben. 

Igår hade vi trevliga gäster på mat. Två amerikanska herremän som jobbat på mitt jobb och är bekant med älsklingen. De åker hem nu i helgen, tillbaka till Seattle. 

Vi har problem med vår kaffekokare. Det har krånglat ända sen morsdag. Då kokade jag full panna och det ville inte rinna igenom filtret. Och sen dess, kokar jag mer än fyra koppar kommer problem. 

Igår kokade jag sex koppar kaffe och när jag trodde det var klart, och började spilla i kaffekopparna, insåg jag att filtret var överfullt när det obarmhärtigt rann het kaffe över min hand. Men jag var lite för stolt inför gästerna, så jag halvt knep käft, trots att det svedde på min hand. Idag är nog handen okej, lite röd och öm förstås. 


Sen har jag som vanligt på min tumme ett hack vid nageln på grund av torr hy från köld eller damm. Och ni vet ingen tortyr det är när det dunkar i tummen. Speciellt om du slår i nåt.

Mitt knä sen jag slog i rören till järnställningar börjar bli bra. Kvar är bara ett litet sår. Ursäkta alla, inte så fina foton Idag.....


...sen har jag ännu på armbågen ett fel som kommer och går beroende på hur försiktig jag är. Ifall jag lutar armbågen mot något och det tar på fel ställe, så känns det som om knivar rör sig där inne. Och då kan jag inte luta alls mot armbågen tills det går över, och sen så gör jag samma misstag om igen. 

Men överlag är allt bra för det är lördag....och nu ska vi väl jobba lite på bastun. 





1.6.23

Some kind of Hero

Snö på första dagen i Juni.

Det är fart på jobbet nu. Igår städade och planerade febrilt för att få en ledig hyllplan till båten som kommer på måndag. Jag lyckades. 

Nu har jag hamnat i den onda cirkeln att jag är så trött efter jobbet, promenaden med Finn, och middagen att jag halvsover i soffan helt utmattad.

Idag städade jag så gott som hela dagen i produktionen. Det är jädra kaos. Mattknvivar, mattknivsblad, måttband, damm, slippapper, mera damm, corecell-bitar, skräp, sladdar, kablar, träbitar, ja, allt och mycket mer därtill ligger helt oorganiserat på hyllorna och på borden, på golvet. Jag undrar hur kan det bli såhär!

Imorse slog jag i knät så hårt att jag slog upp ett sår. Och knät värker. Ni vet dendär känslan. Knät börjar kännas stelt och man vill inte gärna kröka på det för mycket.

Jag jobbade övertid. Dammsugade den sista timmen. Sen satte jag mig på cykeln och sko cykla hem. Men mitt knä tyckte inte alls om att bli krökt. 

Så jag tänkte att neheej! Nu får det räcka!! 
Sådär förbaskat duktig behöver jag inte vara. Jag springer benen av mig på jobbet, far fram som en tornado ibland, så just i den stunden, så fick jag tillräckligt. Så jag ringde älsklingen och han kom och hämtade mig. 

Lite skön musik på det!