29.10.23

50 år

Vilken fest det blev när jag igår överraskade min kära älskling nu när han fyller 50år.
Det började för en månad sen när jag bokade Meriläs brasrum. Jag  skickade inbjudningar till min familj och de som han umgåtts med mest den senaste tiden. 

Det blev en riktig härlig fest! Och endast på grund av att jag fick så mycket hjälp och alla fina gäster som kom och deltog!

Redan från morgonen for mamma, dottern och jag till Merilä och började pynta. Vi blåste upp ballonger, hängde upp dem, dekorerade med USA-tema, med mera. Efter att vi var klara, åkte de hem och jag lämnade kvar och finslipade mitt tal. 
Duschade där och ställde mig i ordning. Jag ville ha 70-80 tals tema. Så gästerna fick klä ut sig.

Efter klockan fem började de flesta gäster dyka upp. Jag ville ha alla på plats innan klockan 18, när älsklingen skulle anlända och vi överraskade honom. Han visste vi skulle fira honom, men inte med vem och var. Så mina pojkar tog honom till Merilä.

Dottern och hennes pojkvän kom strax innan, med pizzan, som jag beställt från Mr. Banks. 

Efter 18 kom älsklingen och vi sjöng och visslade med mera. Han var jätteglad!!😃

 Vi åt pizzan och efter det höll jag mitt tal. Jag blir alltid lite nervös att tala inför större grupp. Till och med när jag är runt helt nära vänner. Men jag fick verkligen fina kommentarer efteråt. Att de var imponerade och att det var en så professionell nivå. Det värmde verkligen att höra! 

Jag läste en dikt oxå. Och till sist delade jag hans systrars gratulationer. De hade verkligen fina saker att säga. 

Älsklingen fick sen berätta hur han träffat alla gäster. Jag visste hans minne var bra. Och därför var det perfekt för honom. 

Efter det blev det kaffe och tårta. Och allt var så gott. Mamma och flera andra hade bakat goda tårtor. Sonhustrun hade bakat smörgåstårtor. Underbart gott! Man blev verkligen mätt i magen. 

Efter kaffe och dopp blev det lekar. Och det var så roligt! Sen blev det bastu och några vågade doppa sig i havet.

Efter midnatt avslutades festen. Jag är så tacksam att det blev så bra! Och att jag fick fira älsklingen på så fint sätt bland alla fina gäster.

Vår gode vän som startat baket
av en marängtårta. Så fräsch med mandariner!

Dotterns Oreo-tårta, så god!!

Rep till lekar...

Vi köpte dessa mysiga lampor från Rusta.

Brorsorna 

Min syster och min bror 

Sockor på fötterna...

Mamma och hennes kavaljer 

Födelsedagsbukett

Min bror och hans fru

Mina pojkar 

Supportrar 

De lysande armbanden blev en hit!

Älsklingen anländer och har lagt på
den t-shirt jag köpte till honom.
Picard från Star Trek

Ställer iordning innan festen. 
Dottern blåser upp ballonger.

Mamma öppnar tillbehören.
Jag köpte mycket från Partyking

Ballonger och lägg märke till
stjärnorna kag strödde på duken. 

Det blev bordsdukar i amerikansk stil

Borden










27.10.23

Cykeln

Vi bytte till vinterdäck på bilen och på min cykel, förra helgen. Måndagmorgon när jag satte mig på cykeln insåg jag nog ganska tidigt att det var något fel. Japp, samma sak som hänt tidigare när vi bytt däck. Bromsen lämnar på. Jag tvekade ifall jag skulle fortsätta eller svänga om. Jag valde det andra alternativet och cyklade hem. Tog bilen🫣
Älsklingen fixade cykeln. Det gick bättre, men jag insåg jag att det nog var nåt fel ännu på vägen hem från jobbet. Jag trampade som en tok, men det for inte framåt. Det var så tungt och jag var så totalt utmattad att jag tappade några tårar när jag kom innanför dörren hemma. Jag tog en promenad med Finn och jag insåg att min promenad gick i snigelfart. Det var precis som att all energi försvunnit.

Älsklingen fixade felet igen och nu rullar den bra 
Jag önskar verkligen att jag fick bo i ett land som inte var så kallt. 



I söndags när sonen åkte tillbaka.

Och pizzan!

Imorgon lördag blir en stor dag...hoppas allt går bra!

20.10.23

Kaffegäst

Det går riktigt bra nu. Jag känner att jag äntligen hittat glädje igen på jobbet. Hoppas det fortsätter så! Onsdagkväll hade jag besök av en vän och vi satt och pratade över en kaffekopp. När man har mycket gemensamt, går tiden fort och vips hade vi pratat bort fyra timmar utan problem.

Nu är det fredagkväll. Jag var nära att somna just. Men genast jag förberedde mig i allsköns ro, lade undan tabletten med Netflix filmen, drog filten upp till hakan, så i nästa sekund är jag helt vaken och vill inte sova. Det händer ganska ofta så. 

Ikväll kommer sonen hem från armén. Och imorgonkväll kommer älsklingen hem. Så då slipper jag stiga upp tidigare varje morgon för att rasta Finn och inte heller behöver jag elds varje gång i pannan. Jag skulle nog inte ha nån hund om jag var ensam. Den skulle vara ensam alltför länge. 

Ikväll köpte jag ny hudkräm. Från apoteket. Blev skräckslagen idag av att se hur torr min hy är. Min tumme har genast de första minusgraderna kom, påmint mig om hur skör min hud är för köld. Tummen har ett sår, så att det dunkar i den och inget får röra i den. 
Jag gillar verkligen inte köld! Hela min kropp fryser och ryser av köld. Men jag tänkte att kanske apoteket har någ bra hudkräm. Så jag köpte Probicare för kroppen och Aco för ansiktet. Hoppas det hjälper lite iallafall. 

Jag behöver sol och värme....














17.10.23

20 år

Vilken bra dag jag har haft idag. Trots att jag haft mycket att göra! Det är fem segelbåtar jag just nu är involverad i, och det är inte så lätt alla gånger. 

I stan har vi just nu fyra båtar på gång. Före detta Pink Gin finns ju där nu på refit. Sen har vi Raven som åker iväg troligtvis i början av December. Men den fraktas på ett fartyg. Sen har vi två båtar som inte blir klara förrän i sommar. En 80-fotare och 65-fotare. Och till sist 110-fotaren, som just nu är i Lanzarote, men det kommer in varor till den varje dag och flera lass i veckan blir skickat dit. Däremellan kommer varor till andra båtar skickas iväg. 

Minstingen fyllde 20år igår! Så nästa gång han kommer hem ska vi fira.






15.10.23

Frusen

Jag var så frusen igår att jag gjorde upp eld. Både inomhus och i pannrummet.


Nu blåser det igen och är grått och vått. Mina händer är frusna. Men det är den tiden på året nu och typ 7 månader framåt som jag kommer frysa om händer och fötter. 

Men värmen i kyrkan idag, var som alltid trygg och kärleksfull. 

13.10.23

Frustration

Jag är en sån som läser nyheterna flera gånger om dagen. Det blir bara sämre och värre överallt. Det är skrämmande! Mänskor är så onda att man har svårt att tro att det är sant!

Inte idag heller har jag varit någon bra mänska. Inte på hela veckan! Jag undrar om det beror på att jag inte alls tränar nu och att det gör mig arg och frustrerad. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör mig så arg! Det pyr hela tiden innanför. Det är inte bra för hjärtat eller hjärnan!

Idag funderade jag frustrerat på varför man ska tillverka och sälja nikotinpåsar här i stan!! Jag har rökt 18 år i mitt tidigare liv!! Självklart vet jag vad nikotin är, så jag blev helt bestört av att se att man vill tillverka något som är beroendeframkallande, ohälsosamt, cancerframkallande med mera. 

Men självklart då jag öppnar munnen, så tar nån åt sig och spyr galla över mina frustrationer, för snus är ju så heligt! 

Men insåg att det där med nikotinpåsarnas skulle jag aldrig bry mig i annars. Låt dem snusa som vill vad det nu än bringar. Men när jag är frustrerad låter jag sånt skit påverka mig! Men fortsätt snusa ni bara och jag kniper min käft.

På Kyrkpressen gillade jag detta inlägg, passade mig:

ANDETAG

Jag ser framemot helgen! Sonen från Esbo är hemma nu, och om två timmar kommer soldaten hem. 

Imorgon blir det nog asiatiskt till lunch på Golden Lotus, minstingens favorit.

9.10.23

Det går bättre

Okej! Så veckan har börjat bra! Jag känner mig bättre! Inte så arg.

Ikväll har vi varit hos mamma på hennes födelsedag. Hon fyller 75år. För exakt ett år sen var hon och jag i Kreta. I värmen! 

Efter jobbet när jag tog Finn på en promenad, frös jag trots att jag hade flera lager kläder på. Jag är allergisk mot köld!





8.10.23

Gangway

Helgens väder har varit rått, grått och vått. Igår, lördag, blåste det hårda vindar. Imorse vaknade vi till blötsnö. Men vi befann oss mest på insidan, förutom när vi tog Finn på promenad. Och gjorde pizza i pizzaugnen. 

Snön imorse 

Äter pancakes🥞och Finn ligger här med huvudet på mina fötter....


Sonen har varit hemma i helgen och idag åker han tillbaka till militären. Han kommer civil 14 december. Då har han varit nästan ett år.

Imorgon far jag till jobbet igen och jag hoppas det känns bättre. Förra veckan var verkligen inte lätt. Inte fel på jobbet kanske, utan kanske på mig. Kanske jag reagerar negativt på sånt, som inte annars stör mig på. Om det fortsätter likadant, med mitt dåliga sinne, då klarar jag det inte länge, tror jag. Det känns så! Det kanske jag reagerar mest kritiskt på just nu, är när det känns som att ingen bryr sig. 



Folk tar saker, saldot stämmer inte. Så jag blir lite likadan. Jag ger upp liksom. I december när vi inventerar, tills dess får det kanske vara som det är just nu. Varför ska jag rätta till saldot innan inventeringen, så att det ser ut som att alla är så duktiga att skriva ut saker? Men, så har det alltid varit. Så varför reagera nu så frustrerat?



Sen en annan sak som jag verkligen blir nervös och frustrerad på, är när man ensam och som kvinna, med mindre fysisk styrka, ska klara av sådant som man borde klara, men fysiskt är omöjligt. Det gör mig arg. Alltså jag blir arg på mig själv! Så jag tar i med all kraft och lite till, jag är så envis! 



Sen är det saker borta,  som jag borde veta var finns, trots att jag inte sett saken alls. Eller när någon frågar om nåt, som jag borde veta hur ser ut, trots att jag inte har nån aning om vad det är. Jag kan inte veta hur en pinne ser ut som ska höra till nån gangway door eller ditåt. Jag vet inte, eftersom jag inte är båtbyggare och har aldrig varit. Dessutom är det olika på alla båtar...förstår ni min frustration eller inte? Eller är det bara jag som överreagerar?




Men i slutändan, allt jag gör, hör till vad jag ska göra! När man jobbar var jag jobbar! Så varför gnäller jag?! Det blir nog bra! 

 











6.10.23

Lady is a tramp

Jag har varit på väldigt dåligt humör precis hela veckan!! På jobbet är det bra, men helst skulle jag bara vara hemma. Jag tyckte inte alls om att vara på jobbet. Jag ville inte hjälpa nån! Jag var arg och frustrerad!! Men försökte hålla in det! Jag var arg inombords på allt och alla som jag tyckte gjorde fel.







1.10.23

Ooni

Helgen gick snabbt som alltid.... älsklingen jobbar mycket nu. Han jobbar iallafall hemma i sitt kontor om kvällarna, så han är ju iallafall här. Och det är bra!❤️

Hela lördagen passade jag på och städade och fixade till saker, så jag kände mig väldigt nöjd. Tog några promenader också med Finn. Idag for vi till kyrkan och där var det livligt med alla barn som deltog idag. Efteråt bjöd vi vänner på kaffe.

Ikväll har vi igen testat Ooni pizzaugnen. Gott med pizza!🍕