15.8.23

Mår dåligt....

....av hur vissa mänskor hånar Gud och hans folk, genast de ser en chans. Att de inte förstår, att ondska har inget med Gud att göra. Ondskan kommer inte från Gud.

En mänska som har Gud med sig tar inte till våld. En sån människa misshandlar inte sin fru och inte heller någon annan. En sån mänska gör inget ont mot barn, inte mot någon. Hur svårt ska det vara att få folk att förstå det? 

Det är när folk svänger sig bort från Gud som det blir fel. Så, alltså! När folk blir arga, misshandlar, dödar....det är inte från Gud!! 

Men kristna är inte syndfria. Jesus var det! Men kristna faller i synd, precis som alla andra människor. Men det är inte Gud som får oss att synda. Men förblindad av hat vill oftast inte folk, som inte tror på Gud, höra på det. Man VILL hata! Man vill skylla på Gud!! Håna kristna.

Precis som när Jesus korsfästes, och han var helt utan synd. Han hade aldrig gjort någon ont. Men ändå hånades han till döds. Och folk hånar fortfarande precis lika. Hånar Gud. Trots att Han är den som är utan synd. 

Se bara på hur världen ser ut och hur vi gått ifrån Honom. Och du vet det är sant! Innerst inne känner du att Gud är god och verklig. Men du är så full av hat så du vill inte ge Honom en chans.

Varför kallas vissa kristen trots att man inte är det. Det kan vara att man tappat tron om något uselt hänt och man har svårt att hitta tillbaka, vill inte och man förstår inte varför Gud lät det hända eller 
så har man inte velat tro, men resten av familjen är kristen och man hänger med trots att man hatar det. Man har mobbats för sin tro och lider av det och gör vadsomhelst för att inte se ut som en kristen. Man vill inte leva som Gud säger att man ska leva. Och kom ihåg att varje människa måste ha en egen tro. Man lever inte genom en församling. Utan genom en egen tro.

Så när en mänska gör fel är det inte församlingens fel. Det är själva mänskan. Men en församling gör förstås bra, ifall den stöttar folk som har det kämpigt. 

Men så till det som är räddningen för de som verkligen vill vara med Gud och följa Honom. Tala med Gud ständigt. Be honom om hjälp. Han ska aldrig överlämna dig. Och om du syndat, då får du be honom om förlåtelse. Men förlåtelsen gäller enbart om du verkligen ångrar det du gjort och be om hjälp så att det inte händer igen.

Där är ett annat fenomen som kristna hånas med. Att man kan synda och sen krypa till korset och be om förlåtelse. Men det är verkligen inte så!!
Gud förlåter inte en synd om Han inte känner att det är äkta ånger med. Så är det bara!!

Men kom ihåg alltså som kristen! Be! 
Be varje dag! Bönen är det samtal du har med Gud och som räddar dig från att falla och göra fel.