23.6.24

☀️ Skön söndagmorgon ☀️

Nu kommer sommarvärme hela veckan lång. Undrar om det finns något kvar tills semestern som börjar mitten av juli. 

Tog en skön morgonpromenad med hundarna och solen värmde redan då. Underbart!
Älsklingen gjorde pancakes 🥞 som vi åt söndagen till ära. 

Fästingar kryper på hundarna varje dag efter promenad, så det finns mycket av dem i år. 

Min son och hans kompisar har hittat en lägenhet i Vasa. Det är så bra och jag hoppas att de kommer få bostadsbidrag. Med en lägenhet på tre sovrum känns hyran hög när det närmar sig tusen euro, men om alla tre betalar sin del blir det ju inte så mycket.

Nu gäller det att handla det som behövs när man flyttar hemifrån. En säng och skrivbord har han ju redan. 

Min andra son som söker lägenhet har inte ännu hittat. Han jobbar mycket och hinner inte riktigt. Men så småningom måste vi hitta rätt.

Jag har skippat sömnmedicin nu i två dagar och har sovit mycket bra. Efter vandringen har jag varit trött. 

22.6.24

Midsommar 🌼

Jag har druckit vin till den grillade kycklingen och jag känner mig lite yr. Jag har haft en dålig dag. Mitt humör har varit väldigt nere. Vad är väl bättre då än att dämpa dessa känslor i ett glas av vin.... jag känner mig som Lady Whisledown. Fake!

Men nu känns det bättre. Vin och ett samtal vid middagen fick mig att må bättre. Midsommarafton tog vi hundarna ut till Merilä. De simmade. Båda hundarna njöt.
Vi grillade korv när vi kom hem. Tittade på Tarzan. 

Idag har jag städat och tvättat kläder från vandringen. Tvättstället nästan brakar ihop. Syrran och hennes man är på väg hitåt. De har landat i Finland efter den långa resan från Sydney. Eller syrran gjorde den resan egentligen ensam. Med stop troligtvis i Singapore.

Midsommarmusik:





20.6.24

Höga Kusten 🇸🇪🌄

På söndagsmorgonen vaknade vi hemma klockan halvfem. Åt gröt som vanligt ändå den tidiga morgonen. Efter det hämtade vi dottern som bor några minuter ifrån oss och älsklingen körde oss till Starabyvägen. 

Där hoppade vi i en annan bil med våra ryggsäckar och sju kvinnor åkte mot Vasa i två bilar.  Framme i Vasa tog vi färjan. Vi körde bilen in på färjan. Wasaline. Färjan är ny. Bara några år gammal. Färjan tog oss till Umeå.





När vi körde av färjan i Umeå, körde vi två timmar och kom fram till Kustladan. Där på vandrarhemmet skulle vi övernatta i tre nätter. Vi åt en sen lunch på Docksta baren som är populär i området.

Vi hade ju fortfarande många timmar på oss efter lunchen, så vi startade vandringen samma dag på Rotsidan. 

En 4km lång kuststräcka full med oändligt vackra stenar och klippor och vågorna som slår mot klipporna med kraft. Vi fotade varandra från alla olika vinklar och försökte få den mäktiga bakgrunden och de mäktiga vågornas brus med.















När vi kom till Kustladan bäddade vi sängarna och la oss och sova. 
Jag sov nog inget trots sömnmedicin. Jag kom på att par dagar senare att månen var nästan full. Så jag skyller på den när jag sov dåligt. 

Följande morgon gjorde vi alla vårt eget morgonmål som var endera mellan gröt eller smörgåsar. 

Måndag åkte vi då till Skuleberget. Då var det dimma och lite regn ibland. Men ändå en härlig dag med att kliva mellan berg och klippor där det stupade så gott som rakt ner. Vi vandrade via Skulebergsklippan.











Näckrosdammen 







Det blev en lång vandring just denna dag. Runt 16km. 

På tisdag åkte vi med en liten Ulvön färjan till Trysunda. Det blev en underbar dag. Vi åt fika på Trysunda Livs och gjorde sen en vandring för att få se de magiska runda stenarna bland annat.























När vi åkte därifrån åt vi middag på Kustladans restaurang.


Efter det gjorde vi en helt fantastisk klättring upp till Skuletoppen. Det var bara fyra av sju som vågade sig på den svårare vägen uppåt. De andra tog en lite mindre brant uppförsbacke.












Det var lite utmanande men vara på ett roligt sätt. Man tappade andan när man såg allt det vackra från toppen.

På onsdag chillade vi lite med shopping på Fjällräven outlet. Jag köpte en anorak och en hoodie.
Sen åt vi hamburgare på Max. Och efter det hann vi vandra en kort vandring innan vi körde tillbaka till färjan som tog oss till Vasa.








Här kommer andras foton från vandringen som vi fått lov att dela.