2.3.24

Skottår

Jag vet inte hur många gånger jag har åkt till jobbet och blir skickad hem igen. Jag åkte till jobbet på torsdag, började jobba som vanligt, men var förstås fruktansvärt trött. Men jag tänkte att jag kör på som jag orkar och det går nog bra. Men när min chef kom till jobbet, så skickade han mig hem.

Jag orkade inte föra en normal konversation, jag var så utan energi. Så när jag inte orkade prata, skickade han mig hem. Jag försökte verkligen säga till honom att jag inte far hem. Men jag fick ge mig, så jag åkte hem igen. Motvilligt eftersom jag vill vara stark som en oxe och vill verkligen inte vara svag. Men på samma gång försöker jag lyssna till andra. De vet vem jag är och hur jag är. 

Så jag ringde Pihlajalinna och fick sjukledigt. Vissa stunder blir jag riktigt trött på mig själv när jag bara vilar. Jag skäms på något sätt, av att vara så svag.

Jag har många gånger om de senaste av dagarna, tänkt på mänskor som lider av utmattning eller depression hur de ska må om de inte orkar annat än att ligga och vila i samma soffa hela tiden. Det är inte bra! Det kan inte vara bra! Man blir ju bara mer deprimerad och mer utmattad av det tänker jag. Jag ser fram emot måndag. Jag känner stort behov i kroppen av att röra på mig. Så jag önskar verkligen att min energi kommer tillbaka.

Jag for ut på promenad med älsklingen och Finn på eftermiddagen på fredag. Men tog en genväg hem en stund senare. Jag behövde få frisk luft för att se om jag blir piggare, men jag kunde inte riktigt känna det. Det känns som att mina lungor inte mår bra. Så jag har tagit även snabbverkande astma-medicinen och jag inbillar mig kanske, men det känns lite lättare. Men tillbaka i soffan och det är så skönt att bara vila.

Under fredagen försökte jag städa lite för att se hur det går med min energi. Men det går långsamt och jag har nog vilat mest. Solen skiner därute och snön smälter och jag inser samtidigt att det blev mars....och att det faktiskt är skottår. Så de som är födda 29 februari fick fira större i år. 

Lördag har kommit och igår började jag känna värk i ryggen, och nu har jag fått nackspärr. Jag har värmdyna på just nu. Älsklingen for iväg på en arbetsresa i några dar. Han är tillbaka redan onsdag om allt går bra. 

Det blev en lång dag idag. Jag och sönerna for till Golden Lotus på lunch och de for till frisören efteråt, medan jag strosade på stan. Det brukade inte ta så länge, men idag väntade jag länge. Så jag hann göra en del jag inte sko göra under tiden. Spendera pengar. Jag som verkligen behöver spara pengar nu. Men jag kunde inte hålla mig, när jag gick och tittade på barnkläder. Så jag köpte en del vårliga kläder till sötaste Lara som nu är 9 månader. 

Nu vill jag lägga mig ner och vila huvudet....