20.6.24

Höga Kusten 🇾đŸ‡Ș🌄

PĂ„ söndagsmorgonen vaknade vi hemma klockan halvfem. Åt gröt som vanligt Ă€ndĂ„ den tidiga morgonen. Efter det hĂ€mtade vi dottern som bor nĂ„gra minuter ifrĂ„n oss och Ă€lsklingen körde oss till StarabyvĂ€gen. 

DĂ€r hoppade vi i en annan bil med vĂ„ra ryggsĂ€ckar och sju kvinnor Ă„kte mot Vasa i tvĂ„ bilar.  Framme i Vasa tog vi fĂ€rjan. Vi körde bilen in pĂ„ fĂ€rjan. Wasaline. FĂ€rjan Ă€r ny. Bara nĂ„gra Ă„r gammal. FĂ€rjan tog oss till UmeĂ„.





NÀr vi körde av fÀrjan i UmeÄ, körde vi tvÄ timmar och kom fram till Kustladan. DÀr pÄ vandrarhemmet skulle vi övernatta i tre nÀtter. Vi Ät en sen lunch pÄ Docksta baren som Àr populÀr i omrÄdet.

Vi hade ju fortfarande mĂ„nga timmar pĂ„ oss efter lunchen, sĂ„ vi startade vandringen samma dag pĂ„ Rotsidan. 

En 4km lÄng kuststrÀcka full med oÀndligt vackra stenar och klippor och vÄgorna som slÄr mot klipporna med kraft. Vi fotade varandra frÄn alla olika vinklar och försökte fÄ den mÀktiga bakgrunden och de mÀktiga vÄgornas brus med.















NĂ€r vi kom till Kustladan bĂ€ddade vi sĂ€ngarna och la oss och sova. 
Jag sov nog inget trots sömnmedicin. Jag kom pĂ„ att par dagar senare att mĂ„nen var nĂ€stan full. SĂ„ jag skyller pĂ„ den nĂ€r jag sov dĂ„ligt. 

Följande morgon gjorde vi alla vĂ„rt eget morgonmĂ„l som var endera mellan gröt eller smörgĂ„sar. 

MÄndag Äkte vi dÄ till Skuleberget. DÄ var det dimma och lite regn ibland. Men ÀndÄ en hÀrlig dag med att kliva mellan berg och klippor dÀr det stupade sÄ gott som rakt ner. Vi vandrade via Skulebergsklippan.











NĂ€ckrosdammen 







Det blev en lĂ„ng vandring just denna dag. Runt 16km. 

PÄ tisdag Äkte vi med en liten Ulvön fÀrjan till Trysunda. Det blev en underbar dag. Vi Ät fika pÄ Trysunda Livs och gjorde sen en vandring för att fÄ se de magiska runda stenarna bland annat.























NÀr vi Äkte dÀrifrÄn Ät vi middag pÄ Kustladans restaurang.


Efter det gjorde vi en helt fantastisk klÀttring upp till Skuletoppen. Det var bara fyra av sju som vÄgade sig pÄ den svÄrare vÀgen uppÄt. De andra tog en lite mindre brant uppförsbacke.












Det var lite utmanande men vara pÄ ett roligt sÀtt. Man tappade andan nÀr man sÄg allt det vackra frÄn toppen.

PÄ onsdag chillade vi lite med shopping pÄ FjÀllrÀven outlet. Jag köpte en anorak och en hoodie.
Sen Ät vi hamburgare pÄ Max. Och efter det hann vi vandra en kort vandring innan vi körde tillbaka till fÀrjan som tog oss till Vasa.








HÀr kommer andras foton frÄn vandringen som vi fÄtt lov att dela.