21.4.09

Tisdag

Efter att då ha plötsligt övernattat 2 nätter i Tammerfors är vi äntligen hemma. Det har gått bra, för personalen har var underbar där och vi har inte behövt gå hungriga eller smutsiga. Men nog är det skönt ändå att vara hemma. Stor sjukhus, så det var att gå efter samma stigar hela tiden:-) Men jag kan inte heller låta bli att tycka att nog har vi mysigt och underbart sjukhus här i vår trakt. Och man får mer kontakt med sköterskor och läkare, och det beror nog också på att de kan svenska bättre. Om man jämför Akuten här och den i Tampere, har vi nog en jättemysig akutmottagning. Rummet på barnavdelningen var däremot behagligare.
Fysioterapeuten testade honom idag och allt verkar nog vara bra. Nu går han mycket bättre idag. Imorse var benen lite ostabila ännu, men det verkar bli bättre hela tiden. Det är precis som balansen skulle ha varit dålig. Nästan så att han trillat ur sängen flera gånger då han varit så i obalans, och sen när han haft som mest värk har han nästan trillat omkull när han stått upp. Men alla röntgenbilder har ju varit bra, och neurolog har testat hans reflexer, så DET kan INTE vara nåt farligt, som jag nog hela tiden har tänkt. Det är ju det man går och tänker hela tiden, att dethär är ingenting, det är bara nåt som kommer och går. Går man och oroar sig så skulle man väl fått fnatt vid dethär laget.
När vi fick reda på att vi kunde åka hem, tog sköterskan reda på när tåget skulle gå nästa gång mot hemtrakten, det var inom en timme efter att vi fick redan på att vi kan åka. Så det var att hoppa i Taxi, till tågstationen, beställa biljett och hoppa på tåget hem.
Jag sa till min 10-åring, när vi idag åkte Taxi, att tänk, första gången i ambulans, första gången i Taxi, och första gången vi åkte tåg.
Att åka tåg var nog lite spännande och nervöst. Först var jag nervös att vi inte skulle stå på rätt perrong, så jag frågade en annan som kom om vi stod på rätt. Och det gjorde vi. Sen var det att hålla reda på, om vi steg i rätt tågvagn, och där prickade vi rätt oxå. Tåget åkte nog i ganska hög hastighet, det gick smidigt. På tåget njöt vi av mat i restaurangvagnen. Dyrt var det, men är man hungrig så betalar man.
Ska sova skönt inatt, sängen jag sov i hade fjädror i botten som kändes av när man låg där.....men 10-åringen sa nog oxå han, att det ska vara skönt att sova i egen säng. Han tycks inte ha lidit över resan alls, han har bara haft tråkigt. Blodprov har det tagits 5 gånger, men det har gått bra.

2 kommentarer:

  1. Anonym21/4/09

    Huh vilken pärs! Hoppas att he rejdär upp se no och int kåmbär na mejr bakslag. Vi har int na studsmatto jär och int tror ja vi vågar skaff na heldä.
    Monika /Karungi

    SvaraRadera
  2. Jo, he e skönt ti veta att röntgen var bra. Fö he kan jo int vara na allvarlit tå. Igår var a riktig bra iskick, men imårn värke di igen.

    SvaraRadera