27.4.24

Kolesterol

Fredag. Som jag gissade var mina resultat inte så bra. Och medicinen har inte hjälpt mig ännu att sova bättre. Men! Idag har blodtrycket varit lägre. 132/80 och 127/82. 

Men kolesterolet är åt fanders och jag hoppas läkaren låter mig ta mitt förnuft till fånga och ändra om min diet istället för medicin. Men även kolesterolet kan stiga vid dålig sömn. Det behöver inte enbart vara kosten trots att jag vet att det är största orsaken. 

Men trots allt, kan det kännas lite surt, när det jag som cyklar till jobbet, nå, de senaste månaderna blev det inte mycket. Det är jag som äter mitt äpple och mandarin när andra tar bulla eller semlor på jobbet. Och jo, jag har ätit några godisar för mycket, några chokladbitar mer än annars....så det kan jag i alla fall skippa. Så jag kan göra bättre!

Jag kunde inte hejda mina tårar när min arbetskamrat, en kvinna jag jobbat med i 14 år nu, ringde mig, hon har ringt flera gånger och pratat med mig under dessa dagar när jag varit sjukledig. Min chef har också ringt nästan varje dag och det känns bra att han håller kontakten. Det gör mig mindre stressad, att få ha kontakt med någon från jobbet som berättar hur det går. 

Jag har övergått från "overnight oats" till den gröt som älsklingen kokar. För den är god!! Jag trodde aldrig man kunde få gröt så god! Vi har nu de större havregrynen och den ska kokas typ 17 minuter. I det blandar man en banan, solroskärnor och hampfrön. Och innan den äts sätter man blåbär och "peanut butter".  Jag trodde inte gröt kunde vara så gott!! 

Idag tog jag Finn på en längre promenad genom skogen, efter att jag städat. Och det kändes enormt skönt att promenera i regnet genom skogen, vi båda vara svart av lera efteråt. Det är en vacker skog, blåbärsris överallt. 

Lördag. ÄNTLIGEN har jag sovit! Vet inte hur många timmar, men jag vet att jag sovit mer än vanligt! Det är helt underbart! Mitt blodtryck imårse. 117/80, så det är ju helt normalt!! Så jag drog mig iväg till Mini Ball Pilates Workout på StudioZ. Det kändes bra, om än jag inte kan stå på ena knät. Men man får hitta på andra vinklar då. Blodtrycket är lite högre igen, men jag ska testa igen när maten, kaffet och vilan lagt sig.

Idag har Lindex publicerat foton från dagen då jag fick stå som modell. Man kan verkligen se hur trött jag såg ut på fotot som togs före. Vilken förändring smink gör. Och ljusa kläder.