13.10.20

Obekväm lukt

 Jag väntar på att få överta älsklingens dator, så att jag int ska behöv ha såhär eländiga problem varje gång jag skriver inläggen. Men tills dess måste jag stå ut.

Dagen har varit bra! Det kom in fyra pallar med lyftremmar, så enorma att man knappt kan tro det. Det behövs när de ska lyfta upp den stora aluminium segelbåten som ligger i hamn. 

På Wisaforest, Schaumans, har man stängt ner maskinerna. Och säkert över tusen jobbare har hyrts in. De får nog även söka sig längre bort eftersom vi int har tillräckligt med övernattningsmöjligheter här i stan. Och varje gång fabriken stannar maskinerna kommer den unka lukten. Dynga och avlopp eller nåt ditåt.

Kommer ihåg när jag var liten och frågade pappa varför hans plånbok luktar så av Schaumans, alltså han jobbade där,  så sa han till svar, det luktar pengar. Jag fattade inte svaret förrän senare. Jag kunde inte få i mitt huvud hur pappa tyckte Schaumans lukten, luktade pengar.🤔Det var även där på det jobbet, en helg under en nedstängning av maskinerna, som han dog av hjärtinfarkt i mars 2003🙏

Ikväll kom jag mig äntligen ut på en länk. Det gick bra! Sprang en runda genom och runt stan, och insåg att det är mysigt att i höstmörkret springa genom stan. Har uppdaterat min Running-lista. Tog bort sånt som jag fått nog av eller som blir frustrerande att lyssna till på länken:

RUNNING - SPOTIFY