14.10.24

Mus med rallyfart🐭

PÄ jobbet idag inventerade jag och Àven tog emot varor som kom. Men annorlunda idag var att vi jagade en mus. Först nÀr nÄgon sa att det kommer en mus, dÄ tÀnkte jag, okej, det kommer frÄn Verkkokauppa....

...men sen försökte han fÄ mig att fatta, nej, det kommer en riktig mus! Och visst kom den springande fram dÀr med snabba smÄ tassarna.Den hade nog smitit in genom den öppna dörren i skivlagret var alla fanerskivor med mera finns.

SĂ„ nĂ€r vi stod dĂ€r Ă„ngrade den sin framfart, svĂ€ngde om och fortsatte in bakom kartongpressen. SĂ„ jag lĂ€mnade den Ă„t sitt öde och tĂ€nkte att den ser vi nog inte igen. 

Tji fick jag nÀr jag satt vid mitt skrivbord och den kommer inspringande till vÄrt kontor. Samtidigt kom en kille och ville ha sin nya telefon som kommit. Vi började dÄ jaga musen. Och vi jagade den i flera minuter.

Den sprang in mellan min jacka, vÀska, skor, men den lyckades hela tiden slinka undan endera bakom de andra skrivborden och skÄpen. NÀr den kom med fart tyckte jag det sÄg sÄ kul ut nÀr den slirade som om den körde rally i en hal kurva...

....till sist Ă„kte den in i min sko, alltsĂ„ inte den jag hade pĂ„ mig, och killen hann sĂ€tta Ă€mbaret över. 
Samtidigt kom en till man och smĂ€llde till musen. Den blev lite platt, sĂ„ jag gissade att den dog. 
Det var synd att den mĂ„ste dö eftersom den var söt. 
Jag lade den i en roskpÄse och förde ut den.

IkvÀll har jag gjort en kycklingwok, av kyckling dock, inte muswok, och nu vÀntar jag bara pÄ att alla ska samlas sÄ vi kan Àta.