5.10.24

Hemma

Så vi kom oss hem. Båten som hämtade oss från hotellet var ca två timmar försenad. Så det skulle bli snävt. Flyget skulle lyfta kl. 10:30. 

Eftersom vi var så försenade, körde båten oss till ett annat ställe. Jag var så trött att jag inte reagerade så mycket på att vi hamnade att hoppa över från den lilla båten och gå tvärs igenom tre eller fyra stora lyxbåtar för att komma till gatan. Det var en annorlunda upplevelse.

Så de var parkerad ungefär såhär⬇️ men mycket närmare, så vi hoppade som sagt från en båt till en annan båt...en man från besättningen på ena båten, tittade på mig och sa att han hoppas vi hinner med flyget, men jag sa att jag tvivlade...det är kanske inte så konstigt att man känner sig nästan hemma när man ser besättningar på båtarna. Det är ju typ vardag på jobbet.


Bussen vi sen hoppade på tog oss sedan vidare till flygplatsen. Det gav oss en ledsen känsla i bussturen när det längs med vägen stod några poliser runt en kropp som låg på marken övertäckt. Så vi visste att någon avlidit där.

Lyckligtvis på grund av motvinden från Helsingfors till Dubrovnik hade ingen ens bordat flyget 10:30 eftersom det var försenat. 

När vi kom till check in visste de redan om oss, vi var ju ändå över 40 personer som skulle genom, så det gick väldigt snabbt eftersom de hade flera bås öppna och det gick även snabbt genom säkerhetskontrollen.

Vi kom oss även i god tid till Helsingfors tack vare medvinden, och därför i rätt tid, till flyget som tog oss tillbaka till Vasa. Så vi var hemma vid sju på kvällen.

Ikväll har vi varit på 50 års kalas. Vilken rolig fest det blev.