26.3.24

Påsk-gräs

Det var kallt imårse. -12 grader. Jag tog bilen.

Varje år säger jag samma sak. Oj, jag borde ha sått påsk-gräs. Och varje år sår jag påsk-gräs, men det hinner inte komma upp förrän påsken typ är över. Men, detta år blir det tulpaner och andra vårliga blommor istället.

Idag på jobbet var det ganska lugnt. Sista dagen på jobbet var det för den härligaste killen där. Han som alltid är på gott humör och får alla att skratta med sin härliga humor. Så alla kommer sakna honom.
Han hann inte komma och säga adjö till mig eftersom jag satt på lunch, så han ringde, det värmde, han tackade för allt och vi önskade varann lycka till. En mindre som rycker i mitt uppsatta hår när jag sitter på lunch.

Det är han som alla känner och alla tycker om. Det kommer märkas att han är bort. Jag tror atmosfären på jobbet var lätt och glad just där han var. Och pratade man allvarligare saker, så var det väldigt givande. 

Han ska nu fortsätta jobba på en skola bland tonåringar. Och det passar honom så perfekt och ungdomarna kommer att gilla honom. Han kommer vara rätt man på rätt plats! Jag sa till honom att jag ska be för honom, jag vet att han är troende, och jag vet att många av hans goda vänner kommer be för honom. Min bror och hans fru är väldigt goda vänner med honom och hans familj, så han kommer få mycket hjälp.

Ja, så påsken kommer och på fredag och måndag är lediga dagar. Vi funderade jag och älsklingen om vi nu i påskhelgen skulle göra nån kort resa i Finland eller Sverige, men jag tror inte vi är tillräckligt taggade för det. Jag är mest taggad på att resa till Kanarieöarna. Men jag har inte övertygat min älskling ännu. Jag sa till honom, att han kunde komma med och "jobba hemifrån" från balkongen på hotellrummet, med havsutsikt, och medan han jobbar, kunde jag se mig omkring, solbada, vandra, med mera, men jag är inte säker på att jag kommer lyckas få honom med....

….på lördag om allt går vägen, kommer vi att ha långväga gäster hit på middag. Min dotters pojkväns föräldrar och systrar kommer hit till Finland, från México. Och jag har inte lärt mig tillräckligt med spanska!