24.10.20

Lördag i hjälpköket

Väckning klockan sex. Älsklingen åkte en sväng till jobbet. Och om en stund ska vi börja lägga kakel i hjälpköket. Nu har vi vattenisoleringen klar. 

Gårdagen gick bra. Det kom inte in så mycket varor, men det fanns mycket annat att göra. Vi har 6 stora pallar med dyrbara saker som ska skickas iväg. Så jag tog reda på vad vägde och så bortåt. Det händer så mycket på utsidan just nu, när dendär tunga aluminiumbåten ska in i hallen. En 152 fot från Storbritannien. Och det är lyftkranar av olika storlekar och vikter med mera. Hoppas allt går bra nu i helg för dem.

Det som stör mig mest just nu, är cyklandet. Från att ha tyckt att det gått ganska bra, har den senaste tidens cyklande känts mer som tortyr. Jag måste endera se över cykeln eller se över min kropp. För såhär tungt ska det int vara. Och med vinterhjul på, går det ännu tyngre. Men jag vill få den motion jag får, med att cykla. Men inte på dethär sättet, där det inte finns nån njutning alls.

Är det nån annan än jag, som börjar smått drömma om julens förberedelser? Med mysljus med mera. Iallafall min dotter sa häromdan att hon börjar längta till jul. Tiden före julen är så mysig och man känner nästan hur det sprakar i luften av förväntan. Det är kanske den mörka hösten vi har, som gör att julens ljus gör det så mycket finare.


Frost är det ute denna lördagsmorgon.