27.11.15

Thanksgiving

Imorgon är det lillajul och igår var det ju Thanksgiving. Skulle jag i rätt tid ha lagt märke till, att det finns hela turkeys i frysdiskarna skulle jag ha överraskat min kära amerikan och köpt en. De måste ju ha vägt typ 6-7kg. Nästa år kanske. Jag köpte iallafall en mindre bit kalkonfilé.


Jag bakade för några dagar sedan, en dadelkaka och det är nog den godaste dadelkaka jag ätit. Hittade konstigt nog receptet på Snellmans hemsida, trots att den inte innehåller kött. 

DADELKAKA

Drömmer du om dadelkaka? Gör slag i saken. Herr Snellmans recept, varsågod! 

Detta behöver du: 

pkt dadlar (250 g)

dl vatten

dl socker

200 g smör

2 ägg

tsk soda

tsk bakpulver

3 1⁄2 dl vetemjöl

tsk vaniljsocker

Gör såhär: 

Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka. Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Tillsätt resten av ingedienserna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.


Sen åt jag idag, på jobbet, den godaste risgrynsgröt jag nånsin ätit. Och den hade Endivo kokat. Den var så oerhört krämig och god och sedan att äta den med den goda plommonkrämen på. 
Ja oj så underbart gott!

Ikväll blev det tortillas hemma. Och dadelkaka till efterrätt.