28.2.21

Banana breadđŸ€—

IgÄr lördag var jag ett varv till Ekorosk. PÄ Ekorosk trÀffar man ibland pÄ bekanta. Min bror var dÀr med sin son och sen en trÀffade jag pÄ en jag jobbat med, för mÄnga Är sen. SÄ det var glada miner dÀr. Faktist sonen till en jag jobbar med dagligen pÄ jobbet.

NĂ€r jag kom tillbaks till huset, kom flera av vĂ„ra goda vĂ€nner pĂ„ besök. En kom frĂ„n Hartmans och hans dag var att fĂ€rdigstĂ€lla hans garage i Sundby. Sundby förresten, det Ă€r ett vackert stĂ€lle att bo pĂ„! Och sen kom vĂ„ra goda vĂ€nner frĂ„n Larsmo med kaffe och nybakade bullar. Mums!😊 De promenerar ofta, de Ă€lskar att vandra. Idag hade de hĂ€mtat frön frĂ„n Sunds. Jag vet vem jag ska frĂ„ga om hjĂ€lp nĂ€r vi behöver sĂ„ vĂ€xter med mera. Och sen jobbar ju Ă€ven min svĂ€gerska dĂ€r pĂ„ Sunds.

Efter att vÀnnerna Äkt började vi jobba pÄ. Jag skruvade ihop hjÀlpkök och Àlsklingen jobbade med bÀnkskivor. Och mitt i jobbet, sÄ kom han underfund med att Ikea sÄgat ut för smal bit Ät oss. SÄ den bÀnkskiva vi fÄtt, kommer att lÀmna en springa. SÄ vi har mailat dem och fÄse nu dÄ, hur de hanterar det. Det som Àr ledsamt Àr att vi kommer att tvingas vÀnta i fyra veckor till pÄ en ny bÀnkskiva, vilket betyder oxÄ, att vi inte kan lÀgga kakel ovanför heller, eftersom bÀnkskivan mÄste in först.

PÄ kvÀllen Ät vi Àrtsoppa och detdÀr goda brödet som bakas dagligen pÄ Prisma, auraostbröd.

***********************************************************************************************

Idag söndag, vaknade vi igen till en solskensdag. Vi har haft solsken ofta denna vinter. Vilket ju Ă€r hĂ€rligt. Och de som har sportlov nĂ€sta vecka, kommer att fĂ„ bra vĂ€der. Dessutom stĂ€nger vi ju ner allt igen, sĂ„ minstingen har ju distannsstudier efter sportlovet. Men gymnasiekillen som nu har lĂ€sledigt berörs inte eftersom de hör till Soite omrĂ„det. Vi fĂ„r nog leva med dethĂ€r förbaskade munskyddet en lĂ„ng tid Ă€nnu. 

Men nu ska jag baka bananbröd, dubbel sats . Vi har sĂ„ mĂ„nga bananer som fĂ„tt för svarta skal som ingen vill Ă€ta, sĂ„ det Ă€r dĂ„, som det passar perfekt till Banana bread. Receptet hittar ni pĂ„ mina Favoritrecept. MINA FAVORITRECEPT Idag bakar jag King Arthurs.





Älsklingen ska jobba och sen fara och grilla hos en jobbarkompis som Ă„ker hem till sitt land, efter att ha jobbat pĂ„ samma bĂ„t som han. SĂ„ han ska fĂ„ ta med en av banankakorna. Älsklingen kommer ju frĂ„n och med imorgon att jobba pĂ„ mitt jobb en tid framĂ„tđŸ‘đŸ€— och snart ska jag ta en skön stavpromenad i solskenet

Och jag ska fota det vackra...vĂ€gen var hal, men det gick bra Ă€ndĂ„. Jag kunde nĂ€stan ha dansat vĂ€gen fram för nog Ă€lskar jag dethĂ€r vĂ€dret som har vĂ„ren i luften. Men nĂ€sta vecka blir det mot -10 igen.