19.8.23

Pad Thai 😍

Oj vad veckan gick snabbt. Jag har varit pĂ„ lite deppigt humör eftersom sömnen Ă€r sĂ„ lidande igen. Jag har inte velat vara pĂ„ jobbet. Helst skulle jag ha velat ligga hemma. Det Ă€r lite svĂ„rt detdĂ€r med sömnen. För trots att man lider av det, sĂ„ kan man ju inte sjukanmĂ€la sig för att sĂ€ga att, man behöver vila. Ifall det fortsĂ€tter sĂ„hĂ€r nĂ„ lĂ€nge till mĂ„ste jag nog hitta pĂ„ nĂ„got. Men sömnmedicin Ă€r nĂ„got jag inte vill ha. Jag kunde nog anstrĂ€nga mig och försöka bĂ€ttre. LĂ€sa nĂ„n bok, lyssna till en bok eller nĂ„t. 

SÄ veckan har varit lite jobbig och jag funderade ibland om jag verkligen borde vara dÀr eftersom jag helst ville undvika alla mÀnskor. Men varje gÄng nÄn kom och ville ha hjÀlp gjorde jag vad jag kunde, motvilligt alltid i början, men man inser ganska fort hur det piggar upp en sjÀlv och andra nÀr man hjÀlper och Àven fÄr hjÀlp. Det kan bara vara att lyfta ner en vattentank.



Det finns ljusglimtar varje dag och det Ă€r sĂ„nt som gör dagen vĂ€rdefull. Till exempel var det en utomstĂ„ende som kom först att installera nĂ„got, som blev sĂ„ tacksam över min hjĂ€lp med ett paket, att han kom med kaffe till mig flera dar i rad. Jag som dricker kaffe endast nĂ€r jag Ă€ter morgonmĂ„l hemma, men det hade jag inte hjĂ€rta att sĂ€ga till om. En annan ljusglimt nĂ€r jag haja till förskrĂ€ckt nĂ€r jag nĂ€stan ramlar över en pĂ„ vĂ€g in i hissen och vi fick oss bĂ„da ett glatt skratt. Eller nĂ€r en annan som jobbat endast nĂ„gra dagar pĂ„ jobbet gav mig en kindpuss för att sĂ€ga adjö. DĂ„ kĂ€nns det som att man betytt nĂ„got för dem. Det vĂ€rmer min sjĂ€l. För man inser att med vĂ€nlighet kommer man lĂ„ngt. 

OrdsprĂ„ksboken 17:22  Glatt hjĂ€rta ger god hĂ€lsa, modlöshet suger mĂ€rgen ur benen.


Idag har Ă€lsklingen hjĂ€lpt mig stĂ€lla in min rinkko sĂ„ nu borde den sitta som den ska. Jag hoppas verkligen den inte ger mig problem. Och att mina skor ska vara bra. Ni fĂ„r 🙏 för mig att det ska gĂ„ bra för mig under vandringen och att jag fĂ„r sova. Bönen ger verklig kraft. Bara för nĂ„gra dar sen nĂ€r ett helt gĂ€ng bad för att jag sko fĂ„ sova, sov jag hela natten. 

Delikat middagar hemma frÄn veckan som gÄtt. Kyckling med svamp och sallad. Sen Àven Pad Thai.

Älsklingen fixade 

Helt otroligt vad man kan Ästadkomma om man lÀgger tid till att fÄ Pad Thai Ànnu godare.
Älsklingen gjorde denna och jag har nog aldrig Ă€tit godare!!



IgÄr var vi pÄ middag till vÄra goda grannar en bit lÀngre bort. De hade ugnsrökt lax med nypotatis som var sÄ god!! Och jag som var sÄ hungrig Ät med god aptit! Det kanske blev ett vinglas för mycket eftersom jag Àr vÀldigt trött idag. Det rÀcker med ett glas vin till maten, men nÀr vi satt dÀr pÄ terassen och hade en trevlig kvÀll for det ner tvÄ glas. Det var en vÀldigt fin sommar -höstkvÀll.

Idag ser jag fram emot en kvÀll hos brorsan och hans fru. Min svÀgerska fyller 40 Är och det kommer nog att bli en fin fest med god mat.

Vi fick vÀldigt goda hamburgare!! Fruktfat.
Goda tĂ„rtor. Godis. Yummy😋



Imorgon blir det dop vid tvÄ pÄ dagen. Vad roligt det ska bli.