17.10.16

Filter i örat...

Jag har fortsatt vila idag. Besökte öronspecialisten vid 12 och han la ju genast märke till att infektionen i örat fortfarande var där.

Så han putsade örat med vatten som han helt enkelt pressade in i örat med tryck medan jag höll i en skål under örat dit vattnet rann och det kändes nog lite obehagligt och det sved förstås men helt okej att få bort de döda hudceller. Öronvax finns inte alls, eftersom det slutar fungera när man har en infektion. Det är annars det som skyddar örat. Efter spolningen torkade han örat med att suga ut vattnet med en sugslang.

Eftersom hörselgången är ännu svullen och örondropparna inte slipper in dit de borde testade han istället att lägga en liten bit vadd in i örat som i sin tur sväller upp med antibiotika på så då vet man att det kommer till rätt plats. Imorgon ska jag tillbaka och han tar bort biten.

Efter det ska det nog ordna sig. Men ännu en ledig dag imorgon. Och samvetet plågar mig att jag borde vara på jobbet istället. Inte är du ju sådär dålig, säger det....