26.12.17

Julannandag

Så julafton och juldagen har gått i ett huj. Julskinkan blev bättre än jag trott. 10kg's julskinka med ben satte jag i ugnen kl 2 nattetid och den blev klar vid femtiden på julafton. Den åt vi med olika rotfrukter, grönsaker och lådor.

Vi hade även dottern här på julafton här så det blev veganmat till henne. Vad mysigt det är när alla är hemma och vi får fira julen tillsammans.
Julklapparna blev utdelade av dottern efter middagen.

På juldagen eldade vi i huset och på kvällen bjöd vi mamma med vännen på julmat. Ja, det blev skinka igen, men det var fortfarande gott.
Älsklingen gjorde en kinuski-äppelpaj till efterrätt och den var delikat!

Idag har vi börjat dagen med american pancakes och lönnsirap.
Älsklingen är tröttare än vanligt efter jetlag och även en ordentlig flunssa, stackarn.
Just nu sänder Yle båda säsongerna av en 4 timmar lång film av hela Finland. Ni måste se detta. Det är så otroligt fint.

Meidän maamme - vårt land" är en unik programserie som presenterar Finland och dess storslagna natur från luften. Berättarstilen är extremt enkel och samtidigt verkningsfull: flygfoto från en helikopter och musik som har komponerats speciellt för serien. Programserien visar Finland såväl under sommargrönska som under kall vinter. Där finns bilder från hela Finland: från fjällen i Lappland, de österbottniska slätterna, sjölandskapet i östra Finland, skärgården och kusttrakten samt från olika städer och livet i dem. Seriens tio nya avsnitt publiceras den 29 maj, och då är stämningen somrig. Man har också sammanställt ett fyra timmar långt specialavsnitt av serien, som sänds på hösten.

Här kan titta på avsnitten.

MEIDÄN MAAMMA -VÅRT LANDInga kommentarer:

Skicka en kommentar