7.5.23

☀️ söndag

Härligt när man börjar känna värmen. Det var inte fruset imorse när jag tog Finn på en promenad. Idag ville han dock visa en sämre sida. Jag svängde om när han ville vara lite väl framfusig. 

Idag har vår gudstjänstgrupp hjälpt till i kyrkan. Det slog mig av hur mycket som förändrats de senaste fyra åren. Sen jag och älsklingen gifte oss. För fyra år sen, men vi blev tillsammans för snart 12 år sen.

Jag kommer inte ihåg om jag trodde på Gud, sommaren, hösten 2011. Men iallafall stod Han och knackade på dörren och jag ville inte öppna. Men jag gissar att nån iallafall hade mig  och älsklingen i deras böner och därför ledde Gud. Jag var i en trasig period. Gud finner vägar. Han ville inte släppa taget om mig och älsklingen. 

Älsklingen var precis den jag behövde. Helt klart har vi kämpat oss igenom svårigheter och fortfarande gör. Det har verkligen inte bara varit rosa moln. Men när vi gifte oss och for med i Alpha, då började en förändring som kan endast komma från Gud.

Även om jag är uppvuxen i en kristen gemenskap, så är det så helt annorlunda än vad jag har idag jämfört med då. Och jag önskar så, att flera sko få uppleva det. 

När folk pratade i mitt unga vuxna liv, om att man måste ha en personlig tro, fattade jag det inte riktigt. Jag trodde jag hade det under de år jag stapplande försökte. 

Så i min uppväxt trodde jag inte Gud var så god. Det behöver inte nödvändigtvis ha något med någon person eller församling att göra. Det bryr jag mig inte om. Men det handlar om hur jag upplevde det. Och vi upplever alla olika. Visst minns jag glimtar från en barnatro där allt var tryggt. Men desto mer man växte ur barndomens dar, så kom en annorlunda upplevelse emot. Som var skrämmande. 

Så vart vill jag komma med mitt inlägg? 
Jo, att jag har hittat en sann Gud, som är full av kärlek till oss och att vi får bli förlåten för att Jesus dog för oss. Han kommer till dig om du ber om det. Han står där utanför din dörr och väntar på att du ska släppa Honom in i ditt liv. Jag behöver aldrig vara rädd för min Gud! Jag är Hans älskade barn och Han ska vara med mig till tidens slut.

Se på mig! Hur det har förändrat mig! Jag har inte blivit galen! Utan jag har hittat sanningen! Jag är inte konstig eller knasig, inte tråkig. Jag har hittat sanningen! Sök den du oxå. 

Och sanningen blev ännu mera framträdande ikväll när jag var på Jakob Gospel konsert och vilken helt otroligt underbar kväll. Det var verkligen Halleluja moments. Det är så synd om dem som aldrig får uppleva dethär. Alla borde få känna hur det är att vara kristen. Att inombords få känna sån obeskrivlig lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar