14.10.24

Mus med rallyfart🐭

På jobbet idag inventerade jag och även tog emot varor som kom. Men annorlunda idag var att vi jagade en mus. Först när någon sa att det kommer en mus, då tänkte jag, okej, det kommer från Verkkokauppa....

...men sen försökte han få mig att fatta, nej, det kommer en riktig mus! Och visst kom den springande fram där med snabba små tassarna.Den hade nog smitit in genom den öppna dörren i skivlagret var alla fanerskivor med mera finns.

Så när vi stod där ångrade den sin framfart, svängde om och fortsatte in bakom kartongpressen. Så jag lämnade den åt sitt öde och tänkte att den ser vi nog inte igen. 

Tji fick jag när jag satt vid mitt skrivbord och den kommer inspringande till vårt kontor. Samtidigt kom en kille och ville ha sin nya telefon som kommit. Vi började då jaga musen. Och vi jagade den i flera minuter.

Den sprang in mellan min jacka, väska, skor, men den lyckades hela tiden slinka undan endera bakom de andra skrivborden och skåpen. När den kom med fart tyckte jag det såg så kul ut när den slirade som om den körde rally i en hal kurva...

....till sist åkte den in i min sko, alltså inte den jag hade på mig, och killen hann sätta ämbaret över. 
Samtidigt kom en till man och smällde till musen. Den blev lite platt, så jag gissade att den dog. 
Det var synd att den måste dö eftersom den var söt. 
Jag lade den i en roskpåse och förde ut den.

Ikväll har jag gjort en kycklingwok, av kyckling dock, inte muswok, och nu väntar jag bara på att alla ska samlas så vi kan äta.

13.10.24

Söndag

Helgen går alltid så fort. Idag har vi varit i kyrkan. Idag hjälpte vi till med kaffe med mera. Jag var även med som stöd vid nattvarden. Det är med stor ödmjukhet och allvar man ger ut vinet med orden "Kristi blod för dig utgjutet". 

Och jag känner alltid att jag är otillräcklig inför den uppgiften, men när kyrkan behöver hjälp så vill jag ställa upp. När nervositeten kommer på och jag känner mig otillräcklig, knäpper jag mina händer och ber den heliga Anden att vara hos mig så att jag kan klara den heliga uppgift som jag har framför. 

Efter kyrkan handlade vi mat till nästa vecka. Tog sen en promenad med hundarna. Resten av dagen har gått i soffläge. Efter tips har jag tittat på Yle Arena. Två olika serier om österbottningar som studerade till brandmän och om livräddare i Österbotten. 

Till middag ikväll när vi var fyra hemma blev det:
"Skillet Chicken Potpie" från New York recipes.



12.10.24

Vedapinu

Idag har vi köpt närmare 7 kubik ved. Vi plockade veden på en traktorkärra och fick den hemkörd. Nu har vi också plockat veden under tak. Nu klarar vi oss genom vintern. 

Jag vet inte vart lördagen försvann. Den gick så snabbt.
Minstingen kom hem igår och jag var därför efter jobbet in via Jysk och köpte en såndär större luftmadrass. Så hoppas han sover gott.



Även underlag, täcke, kudde och lakan. Imorgon kommer även den äldre hem från Vasa. De har ju båda höstlov från Novia. 

Nu blir det middag med ris och kyckling....







10.10.24

BTW

Måndagsmorgon, när jag igen började jobba, så gick nog en sådär hopplös vansinneskänsla genom huvudet. Vad håller jag på med egentligen! Vad är det jag jobbar med egentligen och till vilken nytta och vem hjälper jag i mitt jobb? Men några timmar senare man var i full gång igen och man glömde saktat men säkert bort de tankarna. 

Idag har jag hamnat på TikTok också.

Tiktok Baltic Yachts


Veckan har gått igen med att fortsätta ordna upp efter flytten. Det tar så lång tid. Aldrig kunde jag tro att vi sko vara så oförberedd. Sko vi ha varit smarta, sko vi ha börjat ett år innan, planerat, slängt. Men det var nog ingen som kunde föreställa sig hur mycket jobb det blev. Och alltför få mänskor.

När allt är upprett och man kan börja från noll, då ska vi fira minsann på lagret!!

Igårkväll fick jag vara med söta barnbarnet...hon sprang flera gånger rakt in min famn och jag var överlycklig. Vi träffades mamma, min syster, sonhustrun och mina svägerskor, på det som vi kallar "pysselkväll", men vi bara pratar och pysslar inget. Vi äter gott istället. Igår firade vi samtidigt mamma som fyllde 76år. 


5.10.24

Hemma

Så vi kom oss hem. Båten som hämtade oss från hotellet var ca två timmar försenad. Så det skulle bli snävt. Flyget skulle lyfta kl. 10:30. 

Eftersom vi var så försenade, körde båten oss till ett annat ställe. Jag var så trött att jag inte reagerade så mycket på att vi hamnade att hoppa över från den lilla båten och gå tvärs igenom tre eller fyra stora lyxbåtar för att komma till gatan. Det var en annorlunda upplevelse.

Så de var parkerad ungefär såhär⬇️ men mycket närmare, så vi hoppade som sagt från en båt till en annan båt...en man från besättningen på ena båten, tittade på mig och sa att han hoppas vi hinner med flyget, men jag sa att jag tvivlade...det är kanske inte så konstigt att man känner sig nästan hemma när man ser besättningar på båtarna. Det är ju typ vardag på jobbet.


Bussen vi sen hoppade på tog oss sedan vidare till flygplatsen. Det gav oss en ledsen känsla i bussturen när det längs med vägen stod några poliser runt en kropp som låg på marken övertäckt. Så vi visste att någon avlidit där.

Lyckligtvis på grund av motvinden från Helsingfors till Dubrovnik hade ingen ens bordat flyget 10:30 eftersom det var försenat. 

När vi kom till check in visste de redan om oss, vi var ju ändå över 40 personer som skulle genom, så det gick väldigt snabbt eftersom de hade flera bås öppna och det gick även snabbt genom säkerhetskontrollen.

Vi kom oss även i god tid till Helsingfors tack vare medvinden, och därför i rätt tid, till flyget som tog oss tillbaka till Vasa. Så vi var hemma vid sju på kvällen.

Ikväll har vi varit på 50 års kalas. Vilken rolig fest det blev. 





4.10.24

Old town of Dubrovnik

Sitter och väntar på båten som ska ta oss till Dubrovnik från Lopud ön. Vinden är kanske 10m/s och vi borde ha åkt med båt för ca 30min sen.... och just nu är jag rädd att inte komma hem idag. Flyget vi borde hinna med åker 10:30. Och nästa flyg far imorgon.

Nu vill jag bara hem till min älskling. Han blev sydd i fingret igår och nu behöver jag vara hemma och ta hand om honom.

I väntan på båten, ska jag dela lite mer foton.

Old town of Dubrovnik har blivit mer populär sen några delar från "Games of the Thrones" spelades in härifrån.

































































Botaniska trädgården var en flopp