2.2.09

Sovmorgon


Idag hade jag vad man kan kalla sovmorgon. Förstås var jag ju uppe när barnen skulle ställas iväg till skola och förskola, men efter att de åkt så la jag mig ner för att kolla in dendär gratis kanalen på Tv:n, är gratis bara denhär veckan, som heter Canal+first nånting, men jag var lite trött och slumrade till efter en stund...det var så skönt att vila och jag sov inte helt utan jag var halvvaken tror jag hela tiden, fast jag var riktigt trött. Men klockan ett, så ryckte jag till, när jag hörde min son komma från förskolan, och då halvt hoppade jag upp och kände mig lite skamsen över att ha vilat så länge. Minstingen som sovit länge han oxå, men inte riktigt lika länge, han hade satt sig vid datorn.
Jag har ju alltid varit en kvälls/nattmänska, men när jag är i jobb, så är jag för trött, så då håller jag mig inte vaken så länge, men nu när jag är hemma, så blir det nog sena nätter. Och jag har ju gått upp flera kilon, och mycket beror nog på detdär godisätandet sena kvällar när barnen somnat. Då njuter jag ju, att få äta godis ifred:-0
Men när jag berättade åt min brors fru, att jag har fått "pippi" på detdär nu igen att äta nåt gott sent på kvällen, helst godis då, så sa hon att det kan vara farligt. Så jag öppnade ju öronen och tog in det hon sa, att man kan då under natten få en insulinchock. Så det skrämde mig! Nu i fortsättningen tror jag nog att jag äter mitt godis på annan tidpunkt och från och med idag ska jag försöka hålla mig till helgen. Vid en insulinchock blir man medvetslös, man drabbas av en chock. Det är väl främst diabetiker dethär händer för ifall de slarvat med maten. Men i vår släkt är det verkligen flera som har eller haft diabetes så jag borde vara på min vakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar