16.2.09

Måndag

Det är skönt med måndag igen! Fast det låter kanske inte vettigt, men det är riktigt bra. Helgen har varit så full av liv att det är skönt att det lugnar ner sig.
I lördags på kvällen hände det en liten olycka. Varje gång jag råkar på nån bekant måste jag berätta vad som hänt eftersom jag har ett sånt fult ärr med skorv under näsan.
Vi for och skrinna en liten stund på kvällen, och riktigt strax före vi skulle åka hem, så körde jag lite hockey ännu med min 9-åring. På nåt sätt så fick jag hans hockeyklubba rakt i ansiktet. Jag tror jag böjde mig framåt på nåt sätt när han skulle ta min puck och då smällde det till.
Kände att detdär gjorde ont! Det börja värka genast och tog av mig vanten för att känna efter om det kom blod eller inte. Och det kom det. Min vante blev helt blodig för det bara rann.
Så vi åkte snabbt hem. Och väl hemma när jag kolla i spegeln så fanns det ett bara ett pyttelitet snitt på ca halv cm. Men när jag drog upp såret kunde jag se att det var ganska djupt.
Jag bestämde mig för att det får läka av sig själv. Jag iddes inte fara och limma eller nåt. Och jag tror inte heller att det behövdes.
Istället la jag mig ner och kolla på Melodifestivalen.....helt okej de bidrag som kom vidare!

Igår söndag var jag och min 9-åring på hockeyresa. Vi startade redan kl 7 med buss mot Alavus. Det var skönt att koppla av i bussen. Klockan 10 hade vi första matchen i Alavus då. Det var en riktigt fin ishall, nybyggd och ren och ljus och fräsch. Riktigt lyxig. Man spelar tydligen Suomi-liigahockey där i den hallen. Efter den matchen körde vi vidare till Ähtäri, där pojkarna spela en till match klockan 14.
Efter att matchen var avklarad åt vi mat på Abc i Alavus. Hungriga som vi alla var slukade vi i oss maten, och blev mätta och belåtna. Sen var det skönt att sätta sig i buss och köra hemåt. Tröttheten kom över de flesta vuxna. Pojkarna tog det oxå lungt, tränaren hade tagit med film, som de kollade på, "Night at the museum".
Det var skönt att få sätta sig i het bastu när man kom hem, efter att ha frusit nästan hela dagen.

Idag är det skolinskrivning för min 5-åring till förskola och för 7-åringen till skolan!:-)