8.4.09

Påsklördag dvs påskafton

Att påskaftonen kommit att bli den stora ”firardagen” under påsken kan troligen ses som en parallell till julaftonen. Påskafton förknippas ofta med påskhäxor, påsktroll, påskharar. Påskägg fyllt med godis eller andra saker, och mat, ofta ägg. Nu är det påskbrasor som tänds på oxå på några platser. Mina påskhäxor och katter är just nu ute och samlar på sig en massa godis och chokladägg. Det var stressigt att få pojkarna iväg, de ville göra så mycket annat före.http://www.youtube.com/watch?v=CWZxcAeSoVI

http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WFWmvS3jprk

http://www.youtube.com/watch?v=koPsqp8Nrtg&feature=related

Roliga bilder igen...
Skärtorsdag

Skärtorsdagen är enligt folktron, framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap.

Igen har ja varit på "rajttantajttan" igen!

Igårkväll skulle jag, min 11-åring, min mamma och en granne till simhallen. Man ser ju alltid framemot när man kommer dit att få sätta sig i bastun och njuta av värmen. När vi kommer in står det i kassan: "Stängt". Visste ju att simhallen borde vara öppet till klockan 21, och vi kom dit klockan 19. SÅ vi frågade i luckan och nu var det då så att man hade simhallen öppen endast för simundervisning för barnen. Jag blev nog lite irriterad. En allmän simhall skall inte stänga för sånt! Det måste ju finnas en annan simhall i stan de kan använda sig av om de ska ha sådan träning där. Nå, vad gör man då, om man inte slipper och simmar. Inte åker man hem inte. Nej, vi drog iväg till Clas Ohlssons och H&M. Vidare till Citymarket, Halpa-halli och sist, men absolut inte minst Minimani! Där fann jag nåt som jag drömt om i flera år! Jag har sett förut att de sålt Playstation 2 billigt, med Singstar inbakat i ett förmånligt pris, det var "Abbalåtar" med.


SÅ jag kunde inte hålla mig. Jag köpte det! Så imorse, det första jag gjorde när barnen åkt till skolan, så installerade jag det. Men kom på genast, att dethär går jag inte med på. Varje gång man ska spela eller sjunga så ska man dra ur tv:n, som hänger på väggen. Och sen då, när nån ska se nåt program och nån vill sjunga så är det upptaget och det blir gnäll. SÅ jag susade iväg till stan igen, hittade ett bra begagnat TV, och nu är playstation kopplat till det i vardagsrummet. Det får nog bli en speldator det, för vi har ingen digibox till den. Skulle så gärna vilja ha in bättre ljud när man sjunger, men jag vet inte om det går....


Nu blir det kaffe. Har inte fåt nån kaffekopp sen imorse...

Fast and Furious 4

YES! Nu kommer en till film av "Fast & Furious" nummer 4! Och denna hoppas jag är bättre än 2:an och 3:an, för nu är Vin Diesel tillbaka, Paul Walker, Michelle Rodriguez och Jordana Brewster. De var ju alla med i den första.

Ask-onsdag

Idag är det askonsdag.
Aska innehåller Klor, Kalcium och Magnesium om ni inte visste det!:-)


Snart är det att gräva fram gamla kläder när barnen ska vara utklädda till påsktroll på lördag!

Min 11-åriga dotter har i flera dar gått och varit trött på sin frisyr. Så igår fick jag tid hos min "frissa". Så nu har hon riktigt fin frisyr!
Igårkväll var jag faktist oxå på en tjejträff. VI blev bjudna på goda skinkpiroger och bärpaj med glass. Och några kakor som var så goda, med choklaa i förstås!
Idag lyser solen, nåja. några moln tycks vara på väg, jag borde ta med minstingen och fara nånstans, jag har lite såndär lust nu, som finns ibland, ganska ofta skulle jag säga för honkönade. Dendär shoppinglusten! Den kan vara svår! Men jag är inte den värsta typen. Jag kan vara borta flera veckor från butikerna och inte shoppa.....men just idag så....

Nå, nu har jag gått i stan med minstingen ca 2 timmar. Han blev nog lite trött till sist, men han trivdes ganska bra ändå! Jag fick äntligen ett par "Only-jeans" som jag gillade! Men ska prova dem i lugn och ro här hemma och se om de verkligen är så bekväma som jag tyckte i provrummet. Man ser inte riktigt hur de ser ut heller där, när det är litet och trångt.
Träffade på en bekant på shoppingrundan och ja sa till henne att jag fick lite fnatt idag och behövde komma ut och shoppa, och hon hade tänkt precis samma sak. Hon sa att idag ska hon inte tänka på om pengar far! Så det var roligt att se att det finns andra som tänker lika!
För det mesta så är det ju, neej, dethär har jag inte råd med.....men idag så tänkte inte vi iallafall så! Barnen behöver snart vårfestkläder, det finns det gott om, men jag ska nog ta de 2 äldre med och se till att det passar det de ska ha.
Min mamma hade köpt en riktigt billig läderjacka, konst. Så jag kollade runt lite, men det fanns inte mycket att välja på. Alla är väl slut. Läderjackor e nog så populära nu. Varannan typ man möter på gatan har en snygg läderjacka på sig.

Jag är så glad idag!! Idag fick säkert flera än jag, reda på om man får tillbaka på skatten eller inte till jul! Men kanske dagen blev en förstörd för någon annan....en tröst kan ju vara, att komma ihåg, att föra in pappret tillbaka och ha dem att lägga till kilometer-ersättningen, för det du kör till jobbet. Då kan det ju bli plus istället för minus!:-) Jag behöver iallafall inte betala kvarskatt och det gör mig glad!