18.7.12

Jag i medeltiden.....hah!

Jakobs dagar är i full gång och det skrämmer mig att min semester går för fort!!!

Måndag gick jag och mamma och strösade runt på loppis på torget. Det enda som svischade förbi mina ögon var antikt och ännu mera antikt. Som jag inte alls bryr mig om! Jag föstår mig inte på såna saker!
Man måste nog ha passion för det och det saknar jag.

Tisdag, mamma och jag gjorde en sväng till stan igen och kollade in sportdagen i Skolparken. Nu kommer ett nytt gym till stan. 

Laudate Eum sjöng på tisdagkväll och det var första gången jag hörde kören sjunga, ja och, söndagkväll lyssnade vi även till Jakobstads sångarbröder, Johan, min jobbarkompis sjunger i den,  suveräna, precis som Laudate var, i den kören sjunger en annan jobbarkompis, Martin. 

Idag, onsdag.
Besökte Rosenlunden och Aspegrens trädgård. Det är inte likt mig att gå på muséum, inte heller kolla på växter! Men det gjorde jag iallafall! Växterna sneglade jag bara lite på. Muséet gick lite väl hastigt att gå igenom. Om nån såg mig förstod de nog att jag försökte skapa nåt intresse som inte ville ut, ännu iallafall.
Åt vårrullar sen, inte lika goda denna gång. Blått tält:) Inte rött!
Eller kanske var det bara så, att till lunch äter man inte vårrullar, bara på kvällskvisten.
Satt en lång stund på Fredrika och bara njöt av det goda kaffet och lugnet. Dansare uppträdde, men mina ögon spärrade opp när en liten kille dansade till Michael Jacksons låt. Han var härlig och cool:D
Cyklade hem sakta....nog är det härligt med sommar!

Fick höra att man har nu i sex dagar europeiskt matttorg i grannstade. Så jag satte mig i bilen och körde dit.
Gick och strosade där en stund. Ostar, fudge, nybakade bakverk, torkat kött, korv, torkade frukter, glaserade frukter, godis, batonger, ja, det fanns allt möjligt.
Doftade gott från tvålar...lavendel....
Värt ett besök!

Gick vidare till Micks. Hittade en snygg top för 3e. Och på Glitter hade man 75% på en hel del smycken. Halsband, örhängen och armband fick jag får några fjuttiga euron.

När jag körde hem stannade jag till hos brorsan och hans fru. Vi var hungriga, så vi hamnade på strandrestaurangen och åt middag där! Efteråt kaffe hos brorsan. 
Att sitta på deras terass är underbart! Havsörnen som flaxar omkring är för underbar att se!
Måsar flög skränande mot den, för att jaga bort den. Den satt kvar där, högfärdig.

Meteoriten man har talat och skrivit om, fick mina yngre brorsor syn på. Det retar mig att jag missade nåt så häftit!

Imorgon startar marknaden i stan, med försäljare från olika delar av världen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar