18.9.14

Vinkällare

Vet ni att idag, kom jag och tänka på den kvällen när jag träffade Phil, i Palma. En man i sina bästa år, 60-70 år, gissar jag, som bor med sin fru, i ett mysigt hus där.

Det var samma kväll som älsklingen och jag hjälpte det unga holländska paret, som då jobbade med honom, att flytta till en lägenhet. Om ni kommer ihåg, när jag berättade om den spännande vandringen vi gjorde tillsammans med dem. Mitt livs bästa vandring, eftersom den var så oerhört spännande och så underbar! De lärde mig "jag älskar dig" på holländska, "ik hou van jou".Det går inte att beskriva husen i Palma. De är annorlunda. Färggladare och mysigare än här. Här byggs det rakt, sterilt och vitt. Phils hus, har en terass på taket, med fin utsikt över båthamnen med segelbåtar. Dörrarna och fönstren är ju så mysiga. På bilden, lägenheter du kan hyra.


Iallafall, så passade vi på och hälsade på denna Phil och hans fru, som då bor i samma hus, men i den andra trappuppgången. Phils fru tog emot oss och hon hade besök av hennes mor, och en väninna, som berättade att hon jobbat på segelbåt i många många år, som kock och även hon har hus i Palma.
Där satt vi en god stund på terassen på taket med dricka och cashew-nötter.

Trots att jag inte känner Phil, och troligtvis aldrig kommer att se honom igen, gjorde han stort intryck på mig. Denna Phil har många idéer och just när vi hälsade på, väntade han på en typ från någon byggnadsnämnd som skulle göra mätningar i källaren, där Phil då skulle bygga vinkällare.
I källaren hade man rivit ner en hel del för att renovera. Två hål hade man gjort i golvet och såg man ner dit var det vatten där.

En ung kille som också jobbar på en segelbåt kom dit för att ge hjälp. Han fick hoppa i en sele och bli nedsänkt under golvet för att mäta med lasern. Jag fick hjälpa till med alla de rep som behövdes för att han skulle hållas ovanför vattenytan.
Allt gick bra och när vi var klara med mätningen sa vi adjö.
Kanske Phil har kommit igång med sin vinkällare nu! Jag hoppas det går bra och att den blir fin.