28.7.24

Skadad av ett rep

Idag klåpade jag till det! Så nu ligger jag här i soffan med foten uppe. Hela foten svider. Jag fick en brännskada av rep, eller ska man säga sår. 

Jag kom på idag när Spar, den yngre hunden, skällde och jag visste att han inte var hungrig eller kissnödig. Han var säkert bara uttråkad. 

Så jag for ut och kastade ett frisbee med honom. Finn låg bara och tittade på mest. Han är inte lika ivrig numera. Dumt nog tänkte jag inte efter och när jag kastade första kastet for repet runt min fot och stramade åt runt foten så att jag trodde min fot skulle gå av. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag tänkte att dethär är inte bra. 

Men jag steg upp och jag kunde gå, till min förvåning, på foten som att inget hänt. Det sved förstås och var röd. Men jag fortsatte iallafall en stund att kasta frisbee. Älsklingen såg inget av det, han var i stan och köpte popnitar till bastuns ventilation.

En stund senare, blev jag så hungrig att jag halvt skakade, så jag for in på lunch. Åt med god aptit och det började svida mer och mer och hela foten vara varm. Så jag kom på att kanske det är en bra idé att lägga något kallt på. Hittade i frysen nåt att linda runt.

Älsklingen kom hem och sa att han har en mirakelsalva, som är fruktansvärt bra. Den får typ inte säljas här. Så nu har jag lagt på ett tjockt lager av den salvan. Så få se hur fort det läker.

Foten i vädret. Ni kan se att det är rött. 


Ursäktar lite mer obehagliga foton


Boken jag köpte igår kommer bra till godo nu. Nu ska jag börja läsa HC Andersen. 

Ikväll var det högmässa i kyrkan. Annars är det ju klockan 12, men på grund av Jakobs dagar hölls den ikväll. Om folk ändå kunde förstå vilken underbar känsla det är vara i kyrkan. Var inte lat! Var inte rädd att komma. Sluta lägg era pengar på andra saker som ska få er att slappna av. Kom till kyrkan istället.

Det gör så ont i mig. När artister uppträder, då är salar, parker och torg fulla av människor. Och jag har inget emot att lyssna till musik eftersom jag gillar musik.
Men det får inte bli viktigare än Gud. Lägg mer av er tid till att komma till kyrkan.