2.5.17

De godaste varma smörgåsar

What a slooow day....idag har det inte hänt mycket. Ett långtradarlass kom, men inte mycket jag kunde göra åt det. Jag behöver truck-kort! Typ genast! Som tur så finns det ju flera som har det. Men det känns lite fel när man hamnar och ringa efter nån genast det kommer nåt större lass.


Efter jobbet hälsade jag på mamma. Lillebror kom samtidigt hem från jobbet. Han ska till Sydkorea i några månader och jobba. Hoppas förstås att han ska vara trygg där. Hörni, han är ju singel. Alla fina, snälla tjejer därute. Han är värd att satsa på!

På huset håller min älskling på att dra elkablar överallt. Snart är även det klart. Igår gjorde han världens godaste varma smörgåsar. Så enkelt, men så himla gott! Han tipsade om olika saker man kan lägga på.

Så jag köpte 3 olika ostar. Cheddar, emmental och en gräddost.
Rödlök, bacon och pesto köpte jag oxå.


Vi hyvlade de olika ostarna, stekte bacon i ugnen och skivade rödlöken.
Ja. Jag köpte ju dethär perfekt passande brödet till.


Jag bredde smör på brödskivorna medan älsklingen stekte på svag värme. Han lade de olika ostskivorna på varje bröd och vissa lade han pesto på, några med bacon på, några med rödlök och några med bara ost.

Sen satte vi en brödskiva på med smör på ovansidan och svängde hela smörgåsen upp och ner så att båda sidorna blev sådär perfekt stekta. Vi lade inget smör eller olja i stekpannan. Så bröden var inte heller äckligt flottiga.

När allt var klart skärde jag upp smörgåsarna i halvor, så de blev fina trianglar. Vi satte oss till bordet och mumsade i oss de godaste varma smörgåsar jag nånsin ätit.
Det hann jag dock inte fota förrän de tog slut....denhär är från nätet.


Ja, mustapekkasåsen med grisfilén blev ju den en hit dagen innan oxå. Denhär helgen lyckades vi verkligen äta gott!
Morotskakan blev succė och även havre/kolakakorna. Yummy!