19.7.10

Hemma igen


Nog är det skönt att vara hemma igen fast man har haft roligt. Men det var jättehett i Helsingfors, det var riktigt kvav luft. Tung luft! Vi såg på nyheterna på kvällen och man hade fått göra många utryckningar i storstan p.g.a det. Strömmen åkte på vårt hotell oxå en stund och det läste jag om på texttv:n senare. Trodde det var bara på hotellet det var nåt fel, men tydligen var det nog flera ställen som blev utan ström runtomkring oss. På fredag så shoppade vi i Forum och vilken folkmängd även i hettan. Man blev förvånad att inte alla låg på stranden. Det känns som om man skulle vara utomlands när man går omkring i huvustaden. Alla talar engelska! I hotellets reception var det mest engelska som gällde, när vi satt på restaurang engelska, i flera kassor engelska....överallt pratades engelska. Vi hade inga planer när vi kom till storstan, det var nog bara shopping som fanns i vårt huvud. På fredagkväll blev det mat på hotellets restaurang med lövbiff. Lördag fortsatte vi i Kamppi köpcenter, men det var inte alls lika bra som Forum. Så vi gick i några affärer men återvände till Forum senare. Senare på kvällen gick vi på en stadspromenad. Vilken folkmängd när vi gick ner mot hamnen. Där satt vi och kollade när både Viking line och Silja line åkte. Egentligen skulle vi inte dit, utan till en simstrand som låg åt ett helt annat håll:) så vi gick tillbaka, men kom på att det var alldeles för hett att gå dit, så vi tog en dusch på hotellet istället. Sen klädde vi opp oss i fina klänningar vi köpt för vi skulle äta fint på restaurangen Fransmanni. Det kändes lyxigt att sätta sig i en taxi som körde oss dit. Vi vågade inte gå. Tidigare hade vi gått samma väg, men vi fick lite is i magen alla tre, när vi gick förbi en pub var några gubbar satt ute och de flesta såg lite farliga ut.
Hursomhelst så gick vi hem, men då tog vi en annan väg var mycket folk gick så det kändes tryggare:) Vi gick omkring på Narinkkatori efteråt, jag tror torget heter så, en massa folk där.
Vi somnade alla tre ganska snabbt när vi la oss....
På söndag så åkte vi iväg strax efter morgonmålet! Tacka vet jag GPS:n, vi skulle aldrig ha hittat ut ur Helsingfors utan den.....även om vi körde lite fel ändå:)
Vi stannade till i Tammerfors och gick några timmar på Ideapark förrän vi åkte hem....

3 kommentarer:

 1. Vilken tur att man känner så, borta bra men hemma bäst :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Joo, det är väl oftast så...=)

  SvaraRadera
 3. Anonym20/7/10

  Va he låter roligt! Ja sko å vila å rejs snart.
  /Monika

  SvaraRadera