23.12.08

Fullt ös hemma...

Visst har det nu varit fullt ös här hemma idag, och det är nog jag som mest har öst på.
Började imorse med att baka bullar, under tiden bullarna jäste på plåten så gjorde jag mintdroppar, eller vad de nu kallas, mitt recept heter så. Receptet är från en veckotidning men den fanns oxå på nätet. Jättegott och det passar så bra till jul! Jag lag ingen pepparmyntsolja och det går lika bra utan. De är ändå goda.
Mintdrömmar

Ca 25 kakor

100g Smör

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

Garnering:50g blockchoklad

2 droppar pepparmyntsolja

Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en smidig deg. Tillsätt mjöl.Forma degen till små bollar och lägg dem på smord bakpappersklädd plåt. Gör en lite fördjupning mitt i kakan.Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter i 150 grader. Låt svalna.Smält blockchokladen i vattenbad och droppa ner pepparmyntsolja. Rör om.Fyll sedan fördjupningen i kakorna med chokladen.Kakorna går bra att frysa.
Efter att ha bakat dehär så gjorde jag ännu sirapsdrömmar, jättegoda och smakar lite av knäck eller kola för att det är sirap i dem.
Båda dehär bilderna är från internet.
Sirapsdrömmar
200g margarin
2½ dl socker
1 msk sirap
5dl vetemjöl
2 tsk soda
Rör först margarin och socker och tillsätt sen sirap och mjöl blandat med soda(bikarbonat)
Rulla ut till fingertjocka längder och tryck lätt med gaffel på längderna.
200grader, ca 10-25minuter.
SENARE stack jag iväg och lånade min mammas dammsugare (min har gett opp) så fick jag nu städat huset lite bättre och min sopborste får vila någon timme.
Efter städningen så blev det bastu och lite cider. Så nu känner jag mig riktigt avslappnad!