18.9.15

Min strejkdag

Så idag strejkar jag och många med mig.
Egentligen är det rätt dumt att göra det. När något är fel känns det av, och just idag känns det fel att stanna hemma. Vi som hör till facket borde egentligen fara till jobbet för att protestera mot facket. Om Finland har det sådär ekonomiskt ställt så måste vi göra något riktigt drastiskt, men jag undrar varför! det inte har gjorts nånting förlänge sen??
Jag vill inte att de som jobbar helgar ska behöva få mindre lön! Jag kan inte ens tänka mig tanken att jobba helgar! Att ha kvällsskifte gör ju en halvt deprimerad!
Som tur gör vi det bara ibland på jobbet.
Kanske jag skriver mig ur facket och går med i arbetslöshetskassan istället.
Jag har inte fått något bra svar på varför det lönar sig att höra till facket? Betalar flera hundratals euron till fackavgifter och till arbetslöshetskassa betalar man ca 100e i året. Och det går ut på samma saker om man blir permitterad eller arbetslös!?

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen far jag till StudioZ på Bodypump, under min strejkdag. Det känns inte riktigt rätt!Efter jumppan började jag städa och kände mig som världens bästa hemmafru när jag hade så bra med tid att dammsuga, torka golv och damm. Tvätta tvätt efter tvätt och hänga, hänga! Åt en kvick grekisk sallad och började sen baka. Det blev soft oatmeal cookies. Alla gillar såna! Sist städade jag toaletterna.
Strax före jag skulle plocka upp älsklingen tog jag en titt in till Öströms och köpte 3 par förmånliga örhängen.

Nu ska det snart bli nånslags middag....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar