21.1.09

Då var det gjort...

...imorse hade jag telefonalarmet på 05:30 och grävde länge efter kläder eftersom jag var så trött. Kollade igår på IndependenceDay, så det blev sent.
Fick i mig kaffe och väckte 9-åringen och vi körde iväg till barnavdelningen, kom dit 6:45. Där fick han först ett plåster på handen, som tog bort känseln från huden, halv 8 ungefär fick han dricka en äcklig medicin, men han svalde den snabbt, så det var bra! Ca kvart timme efter att han fått den, så somnade han, man kunde bli lite "rolig" av medicinen men han somnade djupt. Klockan 8 när sköterskorna kom och vi skulle ner till operationssaln, sov han vidare bara på väg ner, via hissen, och så ner till OP då. Det känns alltid lite spännande att komma ner till OP, när man vet att det händer mycket där. Jag fick en rock och mössa på mig för att vara så steril:-) som möjligt. I rummet var ingreppet skulle göras så var det en massa verktyg:-) Nåja, iallafall så började man där med att sätta in en kanyl i handen, som nu var lite bedövad, han knyckte till lite men fortsatte sova.:-) Någon försökte väcka honom, men han var så trött att han inte reagerade knappt. Efter att ha fått in kanyl, så satte man in en såndär manick då var droppet kommer in. Ingen reaktion heller när man satte en såndär mask över ansiktet som om jag fattat rätt, gör dem ännu mer dåsiga. Föräldrar ska helst vara med vid nedsövningen, men här behövdes jag inte såg jag:-) när han soooov bara vidare....någon sa att han var en riktig drömpatient:-) Iallafall så fick jag då gå därifrån när nedsövningen var klar. Då blev det kaffe i cafeterian och en smörgås. Det var två andra mammor i samma rum på barnavdelningen så en av dem kom med på kaffe oxå. Båda av oss var vi rökare så det var roligt att dra några bloss efteråt och inte behöva stå därute ensam.
Mammorna i samma rum hade båda två flickor, en skulle ha rör i öronen och den andra skulle ha bort halsmandlarna eller tonsillerna......är det nu samma sak?
2 timmar senare så hade man ringt från OP, själva ingreppet tog väl 15-20minuter, då hade vår 9-åring vaknat och jag fick åka med när man hämtade upp honom. Då vi kom dit var han lite förvånad och frågade om de hade gjort det de skulle, han tyckte allting gått så fort....
Det tog inte lång stund förrän han tyckte han var så pigg att han ville hem. Men han var nog lite väl snurrig då ännu i huvet. Sen fick jag mat, potatis och en god köttsås och så en bärkräm till efterrätt. Min pojke fick bara en "grandi".....:-) men det dög nog bra oxå...för han fick ju glass senare oxå.
Klockan 12 ungefär så fick vi åka hem och jag var själv förvånad över det eftersom jag nog hade trott att vi skulle vara där till kvällen......
Han lider inte mycket nu efteråt, men det svider förstås lite ibland....hockey blir det nog en liten paus med....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar