25.4.09

Lörda, vilken hääärli daaaa...

Idag har det verkligen varit vår i luften. Redan från morgon åkte jag med mamma till en plantskola i en grannkommun. Det var redan varmt från morgon och det kändes riktigt rätt att åka dit. Tittade oss omkring bland alla de många buskar som fanns. Jag hittade svart Aronia, som jag köpte 2 knipper (20st) av, till en häck utmed vägen. Den har vita blommor, och svarta, ätbara! bär. Nå, det räckte ju inte med 2 knippen, så vi köpte 2 till, senare på dagen.Sen fick man då plocka en väska, 10 plantor för 15euro. Det jag var ute efter, var stenpartiväxter, så det hittade jag då. Namnen på dem kan jag inte. Jag är absolut ingen trädgårdsmästare:-) Efter att vi betalt, så bjöd de på kaffe och hallongrottor. Vi satt där ute på en liten terass, och njöt av värmen. Det var underbart!
Vi körde vidare in till stan och svängde in till Prismas trädgårdsbutik oxå. Där hittade vi riktigt billig "Clematis" som brukar vara så dyra, 4.90st. Köpte oxå 3st, Queen Elisabeth rosbuskar.Sen köpte jag oxå 10st violer.
Efter Prisma, körde vi då vidare till stans berömda trädgård. Vi tittade oss lite omkring, köpte bara några lökar, gladioler, som jag planterade här inne. Då kanske det tar fortare för dem att börja gro, sa min mamma:-) Idag har vi då planterat en häck, sen la jag ut violerna i en bänk, och gjorde en ny bänk för rosorna. Där ska det ännu komma en massa blommor så småningom....

2 kommentarer:

  1. Hej Cia, tack för ditt besök på min blogg! Du kan gärna skriva på svenska där, jag har inget emot det. Men de här damerna på din fredags sida, tyckte jag inte så mycket om, jag trenar inte, men jobbar i hagen, går turer och går mycket när jag spelar golf. jag hoppas at det är nog att hålla mig från alla de kiloena som sista damen i din bildserie bärer med sig. Jag fortsätter altså likaväl att baka bollar,men försöker att ha begränsningar i hur mycket eller ofta jag äter dem. Vackra blomster här, och i Oslo blomstrar vitsippor i massor och på i går så jag att björkarna har fått museörer, små små gröna blad! Fantastisk - sommaren är på väg!

    SvaraRadera
  2. Okej. Jag skriver på svenska där. Jo, dedär damerna är inte roliga att titta på. Golf låter spännande. Det borde man prova. Tror det är kul!

    SvaraRadera