13.4.09

Påskannandag

DÅ är påsken så gott som över....fort har dehär dagarna gått....
Inatt ska jag gå omkring som en pyroman och tända på alla trampoliner(studsmattor)..... :-)
Igår kunde det ha slutat riktigt illa! Kanske barnen bara borde sitta inne och spela spel så att man inte behöver vara rädd att det ska hända nån olycka....nå, nu låter jag som en hönsmamma kanske...
Senast jag satt på hvc, var det tungt att sitta 3 timmar och vänta för att min 11-åring, hon hade feber mm. Igår satt jag både på hvc och akuten i ca 5 timmar. Men då var det inte tungt att vänta på andra som var i kön....det var tungt att vänta på att få svar på CT-bilderna från röntgen....
Det hela började med att min 10-åring och hans kompis for ut till mormors och hoppade trampolin. Och de skulle testa någon volt då, som man förstås ska undvika. Men eftersom alla andra gör det så gör alla andra det oxå. Från och med nu blir det inga voltar här inte! Och ifall nån av mina barn försöker, åker de av trampolinen om jag så ska jaga bort dem!
Men iallafall så fick 10-åringen en bra lärdom nu! Nåja, jag var hemma, jag såg inte hur det gick till, men när han landade då under den prövade volten, så knäckte det till i nacken. Jag var ute när han kom hem gående, och jag ropade på honom, men han höll hela tiden huvudet mot höger. SÅ jag märkte då att det var nånting riktigt fel. Åkte genast iväg till Hvc. Där fick han genast en nackkrage. Sen tittade läkaren på det och berättade vad som kan hända ifall det har gått riktigt snett. Att det finns ingen läkare i hela världen som kan reparera om det tagit på "fel ställe".
Så hon skickade iväg oss till röntgen. Då åkte vi först till akuten, där man lag en riktig nackkrage på honom, tog blodtryck oxå. Efter en stund så körde man iväg honom till röngten. "Tur, Rasses mamma" för att du inte hann fara hem, så att vi fick röntgenbilderna. När vi fick bilderna kunde inte läkaren säga om det var nåt "fel", så man skickade dem till "Vasa" och där tyckte man att 3 kotor var ur led. En av kotorna kallade man till kota 7, men jag hann inte riktigt med. De andra som såg sneda ut måste ju vara kota 6, eller 9 eller nåt då...Men man skickade ännu vidare till en expert i Tammerfors, som kollade på dem. Vi väntade flera timmar på svar. Han som skulle kolla på dem kunde ju vara inne för operation oxå. När de berättade på akuten vad som sågs i Vasa, fick vi se bilderna oxå, och kotorna såg sneda ut! Vi fick reda på att ifall det var så, att de var ur led, så kunde man operera eller dra ut kotorna på nåt sätt. Jag fattade inte mycket, jag blev så nervös! Jag frågad om det var så, att om de var ur led, kunde han bli förlamad då, och då sa han: Nej, så är det inte! Kändes bra att höra!
Om det var så, att kotorna var ur led, skulle vi hamna in till Tammerfors ännu på kvällen.
När "experten" kollat på dem i Tammerfors, och vi fick reda på att de inte var ur led, då kunde man äntligen börja andas....vi fick en ny tid iallafall till onsdag nu, och nu ska han bara vila och ta det lungt.
Igår var det nog den varmaste dan hittills i år, tror jag. Jag satt före det hände ute på terassen och det var verkligen varmt....

2 kommentarer:

  1. va skönt att allt var ok. Jo jag had jour från .7.30 -7.30 i dag så ja körd no några varv...men he e ju he som man r äcknar me. O tur i att ja int hinda heim.

    SvaraRadera
  2. Jo, he var tur he! Jo, he e skönt att allt var okej. Hoppas nu bara att he int tar så läng fön he gar över dehe nackvärken.

    SvaraRadera