7.4.09

Tränotisdag

"Tränotisdag" förknippas ju med tranor, men kommer egentligen från tyska och betyder tårar.
Det visste jag inte förrän jag tog reda på det. Har alltid trott att det handla om tranor:-)
Idag tänker jag inte göra så mycket. Ska försöka beställa tid åt 11-åringen till "frissan". Hon har fått så långt och tjockt hår att det borde tas bort en hel del!
Läser att det är brist på fårkött nu till påsk. Kan inte fatta hur nån kan äta köttet! Har testat och det var så äckligt! Men, det kan bero på min upplevelse när jag var liten!
Bara några år gammal!
Farfar, han hade får. Och ibland kom slaktaren som bodde i byn och han tog livet av fåren, genom att hugga huvet av dem. Kommer precis ihåg det som igår. Vi var inne hos farmor och farfar då slaktaren skulle sätta igång, och min mamma sa: "Titta inte!" då vi stod i fönstret och kikade. Blundade! Men, "råkade" iallafall att öppna ögonen precis när slaktaren hugger huvet av fåret! Och jag nästan spydde, så äckligt var det! Mådde inte alls bra av att ha kikat på detdär! Men dum som man var så kunde man inte låta bli....
Sen skulle man då äta fårköttet när mamma hade kokat det färdigt. Men usch, det gick inte att äta! Testade en tugga, men NEJ!
En annan sak som jag minns nu oxå, det var en gång när vi blev bjudna på mat, hos min faster. Min pappa hade aldrig förstått sig på att folk äter älgtunga! Så kommer ihåg att han frågade om det var det, men man sa nej, nej, inte är det tunga. Kommer ihåg att det var gott!
Nå, efter att vi ätit klart kom det ju fram då, att det precis var älgtunga. Min pappa sa att han skulle ha kunnat trycka fingrarna i halsen och spy ut allting, han tyckte det var obehagligt och vi skrattade!:-)
Läser i tidningen att glas är inte farligt att äta. HA! Detdär tror jag ju inte på alls! Hemska saker! Glaset kan ju skära sönder halsen på en.
Det måste ju vara nån som saboterat kött när man hittar glas överallt!
Äsch nånting roligare nu för att ta bort dendär känslan i halsen från fårköttet:
Har köpt en begagnad mpr3 spelare, som kommer från en auktion för hittegods och några av dehär låtarna finns på den:
Nu blir många raderade och nya sätts in istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar