14.5.09

Torsdag

Gårdagens gårdsfest i skolan var kall och blåsig. Alla bakverk som 10-åringens klass sålde gick åt, och de fick in bra med pengar till klassresan. Skoleleverna uppträdde med vårsånger och några prinsessor från förskolan sjöng fina sånger från en Barbie-film.

IDag har vi då varit hela dagen i Vasa. Vi startade redan kl 9 imorse. Jag, min 5-åring, min lillasyster A och hennes 1-åring och min mamma. Vi kom fram till Vasa och hämtade vår lillasyster C.
Det blev matdags så vi for till McDonalds och åt. Sen började shoppandet på Rewell center: H&M, Jim&Jill, VeroModa mm, sen vidare till Gina Tricot.
Visste inte att den affären fanns i den stan.


Hittade nya jeans från H&M åt de 2 minsta pojkarna. Det behövdes! De ägde inte ett enda par jeans, utan kör hela tiden med joggingbyxor. Han var en stolt 5-åringen, när han fick gå med nya byxorna i påsen. Han tänkte glömma påsen några gånger och en gång hann vi gå iväg till nästa butik, förrän jag märkte att han inte hade den i handen. Som tur låg den kvar var han lämnat den, i kläaffären Polarn o Pyret, där han lade lekt lite med lego...pustade ut...men envis var han. Han skulle hålla i påsen!:-)

På vägen till Vasa, så höll man på och laga asfalt, och det ryker ju alltid, så 5-åringen frågade om nån grillar. Det gav oss ett gott skratt:-D
I HS-centret, hittade jag nya skor på Aleksi. Finare skor med klack. Nåja, inte vet jag nu om de är så fina, men köper man med klack, ska de vara bekväma! Ochdet var precis vad de var!
Så nu behöver jag inte gå med mina kära lenkkiskor med rosa band, vart jag än far.

En jacka är vad jag ännu skulle behöva nån dag. Jag har provat läderjackor, och fast mina systrar och mamma säger att jag ser tuff :-D ut när jag provat (de har själva läderjackor) så ser jag inte J-A-G, när jag har på mig en sån. Det är OTROLIGT vad populära läderjackorna är nu.
Alla har en!! Jag äger en gammal jeansjacka, men jag får inte till det! Ifall jag har jeansbyxor på mig, så tycker jag inte det passar med en jeansjacka oxå. Men det är så jag går klädd....
så jag skulle gärna vela hitta nån jacka som passar med jeansbyxor, som inte är gjord utav jeanstyg och inte lädertyg. Jag låter väl inte kinkig....:-)

Klockan tickade iväg med racerfart denna dag och innan vi visste ordet av så var det dags att åka hemåt....minstingen somnade i bilen. Han klagade inte nåt under shoppandet, fast vi gick ganska mycket. Men man såg ju att han var trött när han somnade så snabbt.
Min systers flicka, 1-åringen. Hon trivdes riktigt bra hon med. Inget gnäll. Det fanns ju så mycket att titta på. Hon är ett riktigt charmtroll och man fick sig många glada skratt. Hon vet redan hur hon ska göra sig rolig. Och hon lyckas alltid!:-)

Nu om några minuter blir det dags för Eurovisionens semifinal 2....ska bli spännande igen...
Om man ändå hade nåt gott att tugga på....fast vi har ju just ätit lax...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar