23.10.09

Fredag och fredagsmys:-)


Fredag är en veckodag som i Norden är, enligt vissa forskare, uppkallad efter den fornnordiska guden Odens hustru Frigg. Andra forskare menar dock att den uppkallats efter gudinnan Freja, som eventuellt var samma gudinna som Frigg.

Fredagsmys är en aktivitet där familj eller vänner samlas på fredagkvällen efter en slutförd arbetsvecka och firar helgen med lugn samvaro, hämtmat, plockmat, godis, TV-tittande, och ibland alkoholdrycker för de vuxna. Enligt etnologen Charlotte Hagström vid Lunds Universitet är fredagsmyset en modern rit. Fredagsmyset kan också lindra. Begreppet fredagsmys är viktigt i marknadsföring av mat och godis. Det används bland annat i en kampanj för snacks från OLW.

JA! Då vet vi lite mer om fredag, som ju är den bästa dan på hela veckan:-)
Har just kommit hem efter att varit på en date....med mamma....:-)
Vi träffades på Abc och åt lunchbuffé. Jag hade sagt till henne att man serverar varje dag mos med köttsås och korvsås, ris med broiler, fisk som t.ex lax. Men idag var det inte lika stort urval som jag sa till henne:-) så vi måste fara igen en annan gång. Idag fick vi visserligen oxå mat, men lite enklare. Mos, korvsås, köttfärsbiffar, sej....inge ris och broiler.
Jag har färdigt städat för helgen, och maten är inhandlad och godis finns, så nu är allt okej.
FREDAGSMUSIK, det hör till och här är de låtar jag gillar mest:
Sean Kingston:
Backstreet Boys:
Nickelback:
Jay Sean ft. Lil Wayne:
Lady Gaga ft. Wale:
Black Eyed Peas:
Anna Abreu:
Linkin Park:
Akon:
Och förstås denna som jag aldrig tröttnar på:-)
Until June:

1 kommentar:

  1. jag tycker oxå att fredag e bästa dan på veckan!!

    SvaraRadera