14.1.09

Förskolans inskrivning

Försökte kolla på kommunens hemsida och jag ringde dit oxå, men fick inte ändå reda på när inskrivningen sker. Troligtvis sker det nångång under sportlovet.
Alltså jag har nog fått nån slags resfeber jag nu! Och när jag pratar om resfeber så är det inte att åka utomlands, för det har jag inte behov av.
Längst jag har varit var till Köpenhamn, det var en klassresa i folkhögskolan vi gjorde.
Danmark skulle jag kunna tänka mig igen förstås. Känner ännu smaken av semlan och pålägget vi fick som morgonmål, det var så gott!
Det som var mysigt var att det fanns flera hus som var vita stenhus med brunt halmtak eller vad det nu var.
Vi sov en natt i ett sånt hus, som var ett lite sjabbigt vandrarhem.
Det var en annan turistgrupp som kom dit oxå, äldre män och kvinnor som kom från Tyskland, om jag minns rätt.
De var ett gäng som satt på kvällen ute och drack massor av öl och sjöng. Jag tror inte mina rumskamrater glömmer hur en av dem började förfölja oss, han kom t.om efter oss till rummet och ville komma in, han försökte med fingrar visa att han ville sova med oss.
Vi fick bråttom och låste dörren, han ryckte lite i handtaget, vi fnittrade högljutt, och kanske vi var lite rädda oxå, och plötsligt ryckte det i handtaget igen.
Och så hörde vi då att det var vår rektor som ville komma in. Han såg ut att vara lite irriterad på oss, vi försökte förklara varför vi varit lite högljudda, men jag vet inte vad som hände efter det, om han jagade ut mannen eller nåt för han försökte inte igen....
Annat som jag kommer bra ihåg var det fina åkrarna där.....det var precis som det skulle ha varit så mycket grönare där än här. Ströget missade vi ju inte, man hade hört talas om den långa gatan, men aldrig trodde jag ju att den skulle vara såå lång.
Vi besökte Madam Tussaud's vaxkabinett, det enorma tivolit, en stor djurpark, lilla sjöjungfrun och så besökte vi Christiania, när man gick där kände man sig lite udda.
Man såg ju att deras livsstil var annorlunda, och vi hade ju varnats för att det såldes knark m.m där så vi skulle vara försiktiga. Men det verkade vara en lugn plats.
PÅ en annan klassresa till Sverige kommer jag ihåg att vi besökte polkagrisfabriken Gränna och Gröna lund m.m
Till Åland var vi tror jag på samma resa, där sov vi på en lägergård, kommer ihåg asfaltvägarna på Åland, de såg så annorlunda ut, och så gick vi på Ramsholmen, som är ett naturreservat vars det blommar i massor av blåsippor, vitsippor och gullvivor....det var härlig syn!
Sen har vi besökt nån chipsfabrik oxå, där fick vi ostbågar!
Kommer ihåg en till sak om Ålandsresan, vi hade köpt godis i massor, och så Haribo, så vi tjejer i rummet smögfes men alla märkte ju varje gång man hade gjort det så då fick man hålla för näsan. Varje gång jag äter dessa Haribon, försöker jag att inte äta så mycket....:-)
Ålandspannkakan fick vi smaka på oxå, men den var inte riktigt min smak.

Javisst skulle man kunna åka iväg nånstans nu....