28.1.09

Onsdag

Idag har jag haft lite irriterad känsla i mig. Så nån ska kanske inte "kina" med mig idag. För då hoppar jag ur stolen:-)
Imorse började jag med att ringa till mitt fack, och ville få reda på HUR länge det kan ta förrän man får pengar därifrån. Hon jag pratade med, nästan fnyste av mig eftersom det inte är så många veckor sen jag lämnade in min ansökan. Så hon retade upp mig, så jag sa rakt ut då att jag inte har fått lön på 2 månader....: "Du har nog säkert följt med nyheterna och hört att det just nu är många permitteringar" sa hon hånande.
Ja, sa jag, det är klart att jag vet! Så snäste jag åt henne, att när Finland har en sån kris som nu, att kan inte fackerna se lite mellan fingrarna då, så att det inte tar sålänge. Då sa hon bara, att nå, jag kan inte göra nåt. Så sa jag tack och adjö åt henne, men la till före det, att vi kan ju allti leva på havregrynsgröt om vi har råd med det heller!
Jag fattar ingenting! Är det ingen annan än jag som reagerar på dethär med facket.
Vad lever de av?

Konsumera som vanligt, ringer i mina öron ännu efter att jag läst om politikerna som sagt det. Jååvisst! Med vilka pengar???!?
Nää, landet går nog i konkurs nu, när 1000-tals är permitterade och inte får pengar alls på halvår!! För de kommer ju inte att handla alls! Kanske man börjar reagera först när stormarketarna som Prisma och Citymarket går i konkurs.
Det finns säkert många familjer var båda parterna är permitterade och hur i hela världen ska de klara sig om de ska vara helt utan inkomst flera månader.
T.ex de som blivit permitterade i oktober, har inte ännu fått från facket.

Idag har jag tittat extra noga på mol.fi och kollat på jobb som erbjuds....har skickat in till några ställen och ringt, men jag har svårt att tro att det sku lyckas just nu...

Nej, nu blir det mat och sen far vi och skrinna!!